loading
close
SON DAKİKALAR

Alman Göçmen Dairesi'ndeki Türklere casusluk suçlaması

Alman Göçmen Dairesi'ndeki Türklere casusluk suçlaması
Tarih: 16.10.2017 - 14:50
Kategori: Dünya

Alman Göçmen ve Mülteci Dairesi bünyesinde çalışan bazı Türk görevlilerin, iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının bilgilerini Türk hükümetine yakın medya kuruluşlarına ilettiği öne sürüldü.

Alman kamu televizyonu ARD'de yayınlanan Reporter Mainz programı ve haber dergisi Der Spiegel ortak haberinde, Almanya'nın iltica başvuruları ile ilgilenen kuruluşu Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi (BAMF) bünyesinde çalışan bazı Türk kökenli çalışanların, iltica başvuruları ile ilgili Türk medyasına bilgi sızdırdıklarını öne sürdü.

"Terörist olarak tanımlanıyorlar"

DW Türkçe'nin haberine göre  iltica başvurusu sahiplerinin bu yöndeki iddialarını araştıran ARD ve Der Spiegel, iltica başvurusunda bulunan bazı kişilere ait bilgilerin BAMF ya da yabancılar dairesindeki görüşmelerinin ardından Türk medyasında yer aldıklarına yer verdi.

Haberde söz konusu kişilerin Almanya'da bulundukları ve "terörist" olarak tanımlandıkları belirtildi. İltica başvurusu yapan kişilerin kimliklerini ve Almanya'da bulundukları bilgisini gizli tuttuklarını ancak buna rağmen Türk medyasında isimlerinin ve Almanya'da oldukları bilgisinin verildiği belirtildi.

"Tarafsızlık yükümlülüğünün" ihlali

İddialar üzerine açıklama yapan Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi, 2017 yılı içinde 15 vakada "tarafsızlık yükümlülüğünün" ihlali nedeniyle serbest çalışan bazı çevirmenlerle yolların ayrıldığını belirtti.

Mayıs 2017'den bu yana BAMF'ın kadrolu çalışanlarına yönelik 16 şikâyet başvurusu yapıldığı ve üç vakada "tarafsızlığın ihlali" nedeniyle söz konusu çalışanlarla işbirliğinin sonlandırıldığı bilgisi verildi.

Haberde, çalışanlardan birinin Facebook hesabı üzerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sempatisini gösteren bir paylaşımda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Ancak BAMF çalışanları içinde iltica başvurusu bilgilerinin Türk hükümetine iletildiğine yönelik bir vaka olmadığı bilgisi verildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları