loading
close
SON DAKİKALAR

Alo komutan

Alo komutan
Tarih: 29.07.2016 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Darbeciler Abidin Ünal’ı Akıncı Üssü’ne gelince önce gezdiriyor, sonra bir odaya hapsediyor cep telefonlarını o zaman istiyorlar. Birbirinden tuhaf durumlar!

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın savcılık ifadesi yayınlandı...
Saat 19:30’da Moda’da düğünde olan Abidin Ünal darbeyi 21:30’da eşinin telefonuyla öğreniyor.
Ankara’da vekil olarak bıraktığı Tümgeneral Cevat Yazgılı’yı arıyor. Ne olduğunu soruyor.
Yazgılı: ‘Ben de bilmiyorum, ancak şu anda Ankara’nın üzerinde jetler geziyor’ diyor.
Genelkurmay 19:30’da Türkiye’de tüm uçuşları durdurduğunu açıklamıştı.
Anlaşılan bundan Hava Kuvvetleri komutanlığının haberi yok.
Abidin Ünal gece boyunca bir kez olsun Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı aramıyor. Gece 12:00 sularında darbeciler Moda Kulübü’ne baskın yaparak generalleri topluyor.
Abidin Ünal’ı Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürüyorlar. Abidin Ünal sonrasını anlatıyor:
“... Orada hazır bir CN235 CASA uçağının beklediğini gördüm ve uçağa beni silahlı darbeciler bindirdiler. Buradan direkt Ankara Akıncı Üssü’ne saat 02.00 sıralarında indik, ininceye kadar helikopterden (uçaktan demek istiyor) Eskişehir’deki arkadaşlarla temasa devam ettim, Eskişehir’den bana uçuşların halen devam etmekte olduğunu ve Ankara’ya hakiki mühimmat atıldığını ifade ettiler.”
Darbecilerin derdest ettikleri komutanın cep telefonlarını almamaları ve onun yolculuk boyunca üslerle konuşarak darbeyi önlemeye çalışmasına izin vermeleri çok ilginç...
Darbeciler Abidin Ünal’ı Akıncı Üssü’ne gelince önce gezdiriyor, sonra bir odaya hapsediyor cep telefonlarını o zaman istiyorlar. Birbirinden tuhaf durumlar!



Asker yetiştirmek!

TSK’dan 1684 subay ihraç edildi. Daha da gerisi gelecek.
Peki gidenlerin yerine yenileri nasıl yetişecek? İktidara yakın kalem Abdülkadir Selvi yazıyor:
“İlk aşamada askeri liseler kapatılacak.
TSK’ya subay yetiştiren harp okulları hakkında da bir çalışma yürütülüyor. Henüz ham halde olan bu çalışmaya göre harp okulları kapatılıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay ihtiyacı üniversite mezunları arasından KPSS puanına göre seçilecek. Ama bir süre askeri eğitim verilmek suretiyle kıtaya çıkmaları sağlanacak.
TSK’ya kurmay subay yetiştiren akademilerle ilgili de bir çalışma yürütülüyor. Harp akademileri kapatılıp, kurmay subaylık sınavını kazanan subayların doktora seviyesinde bir eğitimden geçirilmesi planlanıyor...”
Bu eğitim güçlü bir ordunun elemanlarını yetiştirmek için uygun mudur? Ordudan FETÖ temizlenirken doğru yoldan mı gidiliyor?
Bu konular tartışılmalı... Tartışmaya askeri uzmanlar ile muhalefet de katılmalı... Geçmişin yanlışları düzeltilirken yeni yanlışlar yapılmamalı.
Ülkenin kaderi söz konusu...

Büro emekçileri

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, OHAL ilanı sonrası 40 üyelerinin açığa alındığını bildirdi. Üyelerinin yıllardır Gülen Cemaati ve darbelere karşı mücadele ettiğini söyleyen Aslan, “Kamu emekçilerinin hangi bankada hesap açtığı, çocuklarını yolladığı dershaneler, akrabalık ilişkileri, emekçilerin açığa alınmasında veri olarak kullanılıyor. Süreç hukuk içerisinde yürütülmeli, kurunun yanında yaş da yanmamalıdır” diye konuştu.
Bu garibanların sesine kulak verelim...

HAKAN

Hakan Şükür ihraç talebiyle Galatasaray Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş. Hakan kulübe karşı bir suç mu işlemiş? Sportif bir ayıba imza mı atmış?
Hayır. Ne olmuş? Fethullah Gülen yanlısıymış...
Bir suçu varsa kanunlar bunun için vardır. Cezası verilir. Kulüpten İhraç ne oluyor?
Peki attığı golleri silecek, kulübe kazandırdığı kupaları, paraları iade edecek misiniz? O zaman bu şov niye...
Hainler mezarlığı... Darbecinin namazını kılmamak.. Akademisyeni televizyon stüdyosundan kovmak... Bunlar da şov...
Türkiye ciddi bir darbe tehlikesi geçirdi.
Tehlikenin bir daha yaşanmaması için önlemler alınıyor.
Kimileri de popülist şovlarla reklam yapma derdinde...

Darbe nedeniyle yemek ve ulaşım biraz daha parasız olursa
millet yatıp kalkıp darbecilere dua edecek!
Akif Kökçe

MARTI

Kabataş’a yapılması planlanan martı formundaki transfer merkezi nedeniyle Kabataş iskeleleri dün kapatıldı. İstanbul Kent Savunması diyor ki:
“Proje, İstanbul çevre düzenleme planında yok. Koruma mevzuatına, şehircilik bilimine aykırı. Boğaziçi İmar yönetmeliğine uygun değil. ÇED raporu mevcut değil. Sahil güvenliğin onayı yok. Kimseye danışılmadı.”
Bakalım ne çıkacak meydana?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları