loading
close
SON DAKİKALAR

Altan kardeşler ve Ilıcak için karar verildi

Altan kardeşler ve Ilıcak için karar verildi
Tarih: 23.06.2017 - 17:34
Kategori: Gündem

Tutuklu yazar ve gazeteciler Ahmet ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın kaçma şüphesiyle tutukluluk halinin devamına kararına verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Ahmet ve Mehmet Altan ile 11 aydır tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı davanın bugünkü oturumunda mahkeme ilk ara kararını verdi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya darbeye teşebbüs, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan tutuklu Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı ile tutuksuz Tibet Murat Sanlıman katıldı. Ahmet Altan ve Mehmet Altan, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmayı Article 19'dan Georgia Nash ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Tutukluluğun devamını istedi

Duruşmanın 5'inci ve son gününde sanık avukatlarının savunmalarına devam edildi. Duruşma başlangıcında mahkeme başkanı Kemal Selçuk Yalçın, savunma yapan Altanların avukatı Veysel Ok'a duruşma savcısının salona sonradan geldiğini, bu yüzden savcı için savunmayı baştan yapıp yapamayacağını sordu. Savcının talep etmemesi nedeniyle avukat Ok, savunmasına devam etti. Avukatların beyanlarının ardından duruşma savcısı tutuklu sanıklar Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı'nın tutukluluk halinin devamını talep etti.

19 Eylül'e ertelendi

Mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tutukluluğun devamına mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren deliller bulunduğu, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalması, yüklenen suçun yasada öngördüğü ceza miktarının kaçma şüphesini doğurmasını gerekçe gösterdi. Mehmet Altan'ın evinde el konulan 1 dolarların emanetten mahkemeye getirtilmesine karar veren heyet, duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.

Nurettin Veren duruşmada dinlenecek

Heyet, ayrıca dosyanın tanıklarından Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden olan Nurettin Veren ve soruşturma aşamasında dinlenen gizli tanık 'Söğüt' hakkında zorla getirme yazısı düzenlenmesi için emniyete yazı yazılmasına karar verdi. 

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları