loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara fena karıştı: Gözaltı sayısı 100'ü aştı

Ankara fena karıştı: Gözaltı sayısı 100'ü aştı
Tarih: 20.12.2014 - 19:40
Kategori: Sendika

Ankara'da yürümek isteyen Eğitim-İş üyeleri TOMA ve biber gazı müdahalesine maruz kaldı.

Ankara'da yürümek isteyen Eğitim-İş üyeleri TOMA ve biber gazı müdahalesine maruz kaldı.

Ankara'da Eğitim-İş üyeleri Tandoğan’dan Kızılay’a yürümek istedi. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruba polis, biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Başkanın da aralarında bulunduğu 100'den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

Tandoğan Meydanı'ında, Eğitim-İş üyeleri Muğla'nın Yatağan ilçesinde başlattıkları "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü dolayısıyla biraraya geldi.

Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen Eğitim-İş üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan sendika üyelerine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Müdahaleye rağmen dağılmayan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100'den fazla sendika üyesi gözaltına alındı.

Ankara fena karıştı: Gözaltı sayısı 100'ü aştı

"YAŞLI, GENÇ, ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN..."

Sağlık kontrolünden geçirilen ve emniyette ifade için tutulan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, “Antalya'dan iki otobüs Tandoğan Meydanı'nda sabah saat 10.30 sıralarında ulaştık. Polis hiçbir uyarıda bulunmadan TOMA'larla ve gaz bombalarıyla saldırdı. Grubu tepeden tırnağa ıslattı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden hepimizi ıslattı.

Ramazan Azıtepe ve Selma Kum arkadaşımızla gözaltındayız. Sağlık kontrolünden geçirildik ve emniyette ifademiz alınması için bekliyoruz. Hiçbir uyarı yapılmadı. Tek suçumuz vatanımızın bütünlüğünü savunmak, hırsıza karşı koymak. Öğretmenlerimizin ve memurlarının haklarını savunmak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın cumhuriyet devrimleri. Yaşasın Eğitim İş" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları