loading
close
SON DAKİKALAR

‘Annemin Şarkısı’na büyük ödül

‘Annemin Şarkısı’na büyük ödül
Tarih: 25.08.2014 - 09:36
Kategori: Kültür & Sanat

Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Annemin Şarkısı’ 20. Saraybosna Film Festivali’nde en iyi film seçilerek ''Saraybosna’nın Kalbi'' ödülünü aldı.

Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Annemin Şarkısı’ 20. Saraybosna Film Festivali’nde en iyi film seçilerek “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünü aldı. Filmde, 90’lı yıllarda Doğu’da boşaltılan köylerinden İstanbul’a göç etmek zorunda kalan ailenin ikinci bir göçe zorlanması anlatılıyor.

Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajlı filmi olan ve ilkgösterimi 20. Saraybosna Film Festivali’nde yapılan “Annemin Şarkısı”, festivalden büyük ödülle döndü. “Annemin Şarkısı” 60 ülkeden, 247 yapım arasından “en iyi film” seçilerek, “Saraybosna’nın Kalbi” ödülünü aldı. Jürinin başkanlığını bu yıl ünlü Macar yönetmen Bélla Tarr yapıyordu.

Mintaş törende yaptığı konuşmada, “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Annem de benimle birlikte burada. Film sayesinde Sincar’da neler olduğunu biliyorsunuz” dedi.

“Annemin Şarkısı”, 90’lı yıllarda Doğu’da boşaltılan köylerinden İstanbul’a göç etmek zorunda kalan ailenin, yerleşmiş oldukları Tarlabaşı’nın “kentsel dönüşüm” projesiyle boşaltılması üzerine ikinci bir göçe zorlanmasını anlatıyor.

Festivalde, en iyi erkek oyuncu ödülü aynı filmde rol alan Feyyaz Duman’a verilirken, en iyi kadın oyuncu ödülü ise “Brides” filminde rol alan Mari Kitia’ya verildi.

Belgesel film dalında “Saraybosna’nın Kalbi” ödülü yönetmenliğini Tiha K. Gudac’ın yaptığı “Naked Island” filmine değer görüldü. Aynı dalda jüri özel ödülü ise Estzer Hajdu’nun yönettiği “Judgement in Hungary” isimli filme verildi.

Festivalde, “Annemin Şarkısı”nın yanı sıra Kutluğ Ataman’ın “Kuzu” filmi “en iyi film” dalında, Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu” da “Focus” dalında gösterildi.

‘Annemin Şarkısı’na büyük ödül

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları