loading
close
SON DAKİKALAR

Antidemokratik Uygulamalara Direnmek Haktır!

Antidemokratik Uygulamalara Direnmek Haktır!
Tarih: 27.10.2016 - 00:00
Kategori:

Erol Kızılelma; Demokrasi güçlerinin antidemokratik uygulamalara, halkın iradesinin yok sayılmasına, haksızlık ve hukuksuzlukların yaygın bir durum almasına karşı direnmesi hem hakkı hem görevidir.

İktidarlar oluşturdukları politikalarıyla, halkın birliğini, bütünlüğünü, huzurunu ve refahını sağlamayı hedeflerler. Seçilmiş yerel yöneticilerin gözaltına alınması, tutuklanması veya yerlerine kayyum atanması, bu hedeflere hizmet etmediği gibi halkın iradesine de saldırı anlamı taşır.

Hükümeti, halkın iradesine saygı göstermeye, antidemokratik uygulamalardan vazgeçmeye, olağanüstü hal uygulamasına son vermeye, medya ve gazeteciler ile akademisyenler üzerindeki baskıları kaldırmaya, sorunlarımızın çözümü yolundaki önerilerin serbestçe tartışılabileceği ortamları yaratmaya çağırıyoruz.

Demokratik bir ülkede meclis devre dışı bırakılamaz. Kanun Hükmündeki Kararnameler devamlı uygulamalar haline getirilemez. Hukuk devleti uygulamaları ile hak ve özgürlükler askıya alınamaz.

Demokrasi güçlerinin antidemokratik uygulamalara, halkın iradesinin yok sayılmasına, haksızlık ve hukuksuzlukların yaygın bir durum almasına karşı direnmesi hem hakkı hem görevidir.

Erol Kızılelma
SODEV Başkanı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları