loading
close
SON DAKİKALAR

Araştırmacı Bakan!

Araştırmacı Bakan!
Tarih: 01.04.2015 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Tahminler yarışıyor, gerçek ise yalın ve tek: - Devletin elektrik arızasını önlemek bir yana, sebebini bulacak birikim ve donanımı kalmamış! En vahim bu!

Yurtta elektrik kesintileri sabah 10:36’da başladı. Bu satırların yazıldığı sırada kesintinin üzerinden 7 saat geçmişti. Kimi yerlere elektrik şöyle bir gelmiş gitmiş, kimi yerlere hiç gelmemişti. En vahimi, aradan geçen 7 saatte arızanın sebebinin bulunamamış olmasıydı. Anlaşılan sistemden önce devletin teknik kadroları çökmüştü. Enerji Bakanı Taner Yıldız ekranda konuşuyordu:
“İzmir tarafında özel sektöre ait bir santralin bir gerekçe ile devre dışı kaldığı ve onun bir domino tesiri yaptığından bahsediliyor. Ama bunu teyit etmem lazım... Kesintinin farklı sebepleri olabilir... Siber saldırı? Bunu söyleyemem... İletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden veya başka bir şeyden mi geldi, araştırıyoruz... Terör dahil her şeyi araştırıyoruz.”
Anlaşılan oydu ki, kesintinin sebebiyle ilgili Bakan Yıldız’ın sahip olduğu bilgi sokaktaki sade vatandaşınkinden fazla değildi. CHP milletvekili Umut Oran dün sıcağı sıcağına verdiği soru önergesiyle Bakan Yıldız’a net bir soru sordu.
“Bu elektrik kesintisi ile TBMM’den bu hafta geçirmeye çalıştığınız nükleer santral yasa tasarısı arasında herhangi bir ilişki var mıdır?”
Yoksa terör mü? Yoksa santral arızası mı? Altında dağıtım şirketlerinin oyunu mu var? Tahminler yarışıyor, gerçek ise yalın ve tek:
- Devletin elektrik arızasını önlemek bir yana, sebebini bulacak birikim ve donanımı kalmamış! En vahim bu!

Hodri Baykal!

Deniz Baykal Antalya Kepez’de ön seçim çalışması yapıyordu. Bir vatandaş önünü kesti. Minik (!) bir sitemi vardı, anlatmaya başladı.
- Ben her seçimde milletvekilliğine aday oluyorum. Ama siz de aday olduğunuz için doğal olarak hep siz kazanıyorsunuz ben kaybediyorum. Lütfen artık aday olmayın.
Deniz Baykal, vatandaşın ricasının ne olduğunu öğrenince;
- Bakın, dedi, sosyal demokrat siyasette kadın - erkek, güzel - çirkin, engelli - engelsiz, yaşlı - genç gibi ayrımlar olmaz. Seçime girersiniz, vatandaşı ikna ederseniz seçilirsiniz, etmezseniz seçilmezsiniz. İş bu kadar basittir.
Deniz Bey, baktı ki söyledikleri vatandaşta pek bir etki yaratmamış, “öldürücü yumruğunu” devreye soktu.
- İstersen burada, herkesin gözü önünde seninle bilek güreşi yapalım... Ya da gidelim denize yüzme yarışı yapalım. Kim kazanırsa...
Vatandaş, Deniz Baykal’ın sözlerini bitirmesini beklemeden alkışlamaya başladı. Anlamı açıktı; benden pes, senin yolun açık olsun!

PARDON

Vatandaş tweet atmış:
“Bir ülke her şeyde mi geri gider arkadaş”, diyor.
Ayarlar bozulduysa maalesef evet. Karanlığa gömüldüğümüz yetmemiş gibi... Bir de savcı olayı sıkıştırıldı dün gündeme... Elektrik sıkıntısına rehine heyecanı eklendi. Savcıyı rehin alanlar kimin ve neyin provokatörüydü... Kimsenin desteklemeyeceği bir eylemi neden yapıyorlardı? Ve kanlı son... Böyle olaylarda başarı, rehine ve eylemcilerin, eğer bir yere kaçmayacaklarsa, sağ yakalanmasıdır. Gerekirse sabaha kadar bekler, aç ve yorgun düşmelerini kollar, olayı can kaybı olmadan sonuçlandırırsınız. Tabii bu söylediklerimiz uygar ülkeler içindir. Bizim ise öyle bir kaygımız yok...

İktidar “Yolumuza tam gaz devam ediyoruz” diyor. Bu arada Türkiye’ye biber gazı satan Güney Kore köşe oluyor!
Akif Kökçe

EGE

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Amerika’da verdiği demeçte “Ege’nin, Yunan denizi” olduğunu söyledi.
Kammenos, “Haritalar üzerinde çizilmek istenen gri bölgeler kurşun kalemlerle değil, ancak halkların kanı ile boyanır” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geçen hafta Meclis’te, Ege ve Akdeniz’de hukuken bize ait 16 Türk adasının fiilen Yunan işgâli altında bulunduğunu çok normal bir şeyi anlatır gibi anlatmıştı. Panos Kammenos ilk ziyaretini bu adalara yapmış. Ankara’dan ses seda çıkmamıştı.
Nitekim Ege’nin Yunan denizi olduğu küstahlığına da Ankara’dan herhangi bir itiraz duyulmadı.
Böyle olunca Yunanistan cesaret buluyor. Kediyle oynayan fare gibi oynuyor...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları