loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar'ın yargılanmasına yeniden başlandı

Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar'ın yargılanmasına yeniden başlandı
Tarih: 12.12.2017 - 13:41
Kategori: Gündem

Atatürk'e hakaret eden gerici yazar Hasan Akar'ın yargılanmasına tekrar başlandı.

“Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının istinaf mahkemesinde bozulması üzerine Hasan Akar'ın yargılanmasına tekrar başlandı.

Hasan Akar duruşmaya katılmadı, avukatı reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme, CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin de davaya müdahil olma taleplerini reddetti. Reddi hakim talebinin karar bağlanması için dosyanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

HASAN AKAR DURUŞMAYA KATILMADI

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hasan Akar katılmazken, Avukatı Mustafa Arıboğa hazır bulundu. Hakim, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi'nin bozma kararını okudu. Hakim, CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin de davaya müdahil olmak için avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunduklarını açıkladı. Söz alan İlgezdi'nin Avukatı Dila Isıyel de davaya müdahil olma taleplerinin olduğunu belirterek, “Gerekçelerini dilekçemizde ayrıntılarıyla belirttik. Eski kararda direnilmesini, hakaret içerikli kitapların da toplatılmasını talep ediyorum" dedi.

HASAN AKAR'IN AVUKATI: HAKİMLİĞİNİZİ REDDETTİM BUNA GÖRE KARAR VERİLSİN

Hasan Akar 'ın Avukatı Mustafa Arıboğa, reddi hakim talebinde bulunduğunu belirterek, “Hakimliğinizi reddettim. Buna göre karar verilsin. Ayrıca davaya katılma taleplerinin de reddine karar verilsin. Bunlar hep baskı unsuru" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları