loading
close
SON DAKİKALAR

Attilâ İlhan, Caddebostan’da anılacak

Attilâ İlhan, Caddebostan’da anılacak
Tarih: 08.10.2017 - 11:18
Kategori: Kültür & Sanat

Ünlü şair Attilâ İlhan, 11 Ekim'de Caddebostan'da düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Attilâ İlhan, Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı iş birliğiyle, 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 20.00’da Caddebostan Kültür Merkezinde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak. 

10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan Şair, Yazar ve Senarist Attilâ İlhan’ın anma gecesinin birinci bölümünde, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, Attilâ İlhan’ın düşünce; Şair Baki Ayhan T. ise şiir dünyasını değerlendirecek.

Yönetmen Biket İlhan’ın Attilâ İlhan’ın sinemacı kişiliği üzerine yapacağı değerlendirmenin ardından, hayatta iken kendisiyle gerçekleştirdiği uzun bir söyleşisi “Nam-ı Diğer Kaptan / Attilâ İlhan’ı Dinledim” adı ile kitap olarak yayımlanan; aynı zamanda Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri roman jürisinin başkanı olan Yazar Selim İleri de Attilâ İlhan’ın romancı kişiliği üzerine tespitlerini anlatacak.

Anma gecesinin ikinci bölümünde bir şiir dinletisi yer alacak. Attilâ İlhan’ın yeğeni, sanatçı Kerem Alışık’ın onun son dönem şiirlerinden “Türkiye”yi okuması ile başlayacak dinletide, ayrıca sanatçılar Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran da yine Attila İlhan şiirlerinden bir seçki sunacaklar.

Anma gecesi Solist Dilek Türkan’ın seslendireceği Attilâ İlhan şiirlerinden bestelenmiş şarkılar ile son bulacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları