loading
close
SON DAKİKALAR

Ay yarın kıpkırmızı olacak!

Ay yarın kıpkırmızı olacak!
Tarih: 14.04.2014 - 16:50
Kategori:

Yılın ilk ay tutulması yarın gerçekleşecek. TSİ 8.58'de başlayacak tam tutulma, en rahat Kuzey ve Güney Amerika'dan izlenebilecek...

Dünya yarın, “Kanlı Ay Tutulması” olarak adlandırılan gökyüzü olayına sahne olacak. 14-15 Nisan’da gerçekleşecek tutulma sırasında, Dünya’nın uydusu Ay, kıpkırmızı bir görünüme bürünecek.

2014’ün ilk Ay tutulması, uydunun Dünya’nın yörüngesine girmesiyle başlayacak. Ay’ın kırmızı görünümü ise, Güneş ışınlarının atmosferden kırılarak üzerine düşmesiyle oluşacak.

SON 500 YILDA 3 KEZ GERÇEKLEŞTİ
Normalde her yıl 2 kez gerçekleşen ay tutulmaları bu kez diğerlerinden farklı olarak 4 kez gerçekleşecek. ABD’nin Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamaya göre, yarın görülecek Ay Tutulması 2014 ile 2015 arasında yaşanacak “tetrad” olarak da bilinen dört tutulmanın ilki. Dünya bu tür bir dörtleme sayesinde, son 500 yılda sadece üç kez görülen bir gök olayına tanıklık edecek.

EN RAHAT AMERİKA KITASINDAN GÖZLEMLENECEK
Yarın sabah Ay’ın Dünya’nın gölgesine girmesiyle TSİ 8:58’de başlayıp 11.24’e kadar sürecek olan tutulma, en rahat Amerika kıtasından gözlemlenebilecek.

NASA CANLI YAYINLAYACAK
NASA ise görüntüleri, robotik teleskobu Slooh kamerasıyla canlı olarak yayınlayacak.

“FELAKETLER YAŞANACAK” İDDİASI
Gerçekleşecek Ay tutulmasıyla ilgili komplo teorileri ise çoktan konuşulmaya başlandı bile… Nadir olarak görülen Ay tutulması arkasından çevresel felaketlerin yaşanacağı görüşü birçokları tarafından konuşuluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları