loading
close
SON DAKİKALAR

Aydın’da neler oluyor

Aydın’da neler oluyor
Tarih: 26.05.2017 - 00:00
Kategori:

Yalçın Bayer: Kamuoyunda FETÖ ile ilgisi olmadığı açıkça bilinen flaş isimler FETÖ’cülükle suçlanarak gerçek FETÖ’cüler perdelenmek algısı yayılıyor.

Aydın’da Haldun Haşmet Aysan adlı eski İçişleri Bakanlığı bürokratının Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu FETÖ ile ilişkilendirmek için yerel gazete ve internet sitelerinde büyük gayret sarf ettiği ortaya çıktı. Ege’deki bir bölge gazetesi ile yerel internet sitelerinde 15 Temmuz’dan sonra bine yakın FETÖ tarzı haber yapılması dikkat çekti. Çercioğlu bunlara karşı da yüze yakın dava açtı.
Bu arada FETÖ karşıtı araştırmacı yazar Ergün Poyraz’ın bir yazısı gündeme düştü. Poyraz, FETÖ kumpası ile Ergenekon davasında Silivri’de 7 yıl cezaevinde yatmış, sonra da beraat etmişti. 8’i cezaevinde olmak üzere şimdiye kadar 35 kitap yazan ve bunların çoğu en az ortalama 8-10 baskı yapan Poyraz, Türkiye’de Gülen ve cemaatinin bütün oyunlarını ve tertiplerini en iyi bilen ‘uzman gazeteci’ olarak tanınıyor.
Halen Aydın’ın bir köyünde yaşayan Ergün Poyraz’ın ciddi bir iddiası var:
“FETÖ ile mücadele yalan!..”

Poyraz’la Facebook sayfasındaki yazısı üzerine görüştük:

“Burada FETÖ ile mücadele ediyoruz diye oyunlar oynanıyor. Bazı iddialara göre, Haldun Haşmet Aysan bir işadamından Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ’cülerle irtibatlı olduğuna dair yalancı şahitlik yapmasını istiyor... Ve bu kişilerden o yönde ifade aldırılma girişiminde bulunuyor, ancak teklif edilen isimler buna yanaşmamışlar ve kabul etmemişler. ‘Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ ile bir ilgisi yoktur demişler.’ Ben bunu yeni çıkacak ‘Tehlikeli İlişkiler’ adlı kitabımda gündeme getireceğim, 37’nci kitabım olarak yayınlayacağım.”
Facebook’taki bu yazı üzerine Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu dün savcılığa suç duyurusunda bulundu ve tertibi bilen ve kabul etmeyen işadamlarının tanık olarak dinlenmesini istedi.

GÜNÜN SÖZÜ

UYGARLIK TANIMINI YENİDEN YAPMALI

“Hayvanların aklı olmadığı için insan kadar kurnaz, yalancı, ikiyüzlü olamıyorlar. Fakat hayvanın gözleri daha iyi görüyor, kulakları daha iyi işitiyor, daha iyi koku alıyor. Düşmanlarını daha kolay algılıyor. Düşmanı saptamakta hata yapmıyor. İnsan ise kendi kanını emeni ayırt edemiyor. Onunla dost olup kendisini yavaş yavaş yok etmesine yardımcı oluyor. Uygarlık tanımı yeniden yapılmalı!”

Prof. Dr. Doğan KUBAN

OHAL’DE 310 GÜNÜN BİLANÇOSU: İHRAÇ EDİLEN 37 KİŞİ CANINA KIYDI

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin TBMM’deki konuşmasında KHK mağduriyetlerini dile getirdi ve “Belli ki AKP OHAL’i çok sevdi ve 2019 seçimlerine kadar OHAL’i devam ettirmek niyetinde” dedi.
Engin, şöyle konuştu:
“FETÖ’yle sözde mücadele adı altında yüz binden fazla kamu görevlisi KHK’larla ihraç
edildi, binlerce akademisyen, bilim insanı işini kaybetti, üniversiteler boşaltıldı, akademik özgürlükler yok edildi. İhraç edilenlerden en az 37 kişi canına kıydı. Basın özgürlüğü rafa kaldırıldı, cezaevleri saygın gazetecilerle dolduruldu. Ülkemiz adeta bir yarıaçık cezaevine dönüştürüldü. AKP’nin bir taraftan mağduriyet yaratan icraatlar ortaya koyarken, diğer taraftan demokrasi sloganıyla kongre düzenlemesine değinen Didem Engin, AKP’ye, Ziya Paşa’nın Terkîb-i Bendi ile seslenerek “en ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun/sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?”

DİDİM’DEN ‘TALES’ MEKTUBU GELDİ

FELSEFENİN BAŞLADIĞI YERDEYİZ

AYDINLI hemşerimiz Tales adına iki yıldan bu yana etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl yine Didim-Milet Antik Kent’te gerçekleşecek buluşmada seçkin akademisyenlerin yanı sıra, bir grup gazeteci de hazır olacak. Yarın 12.30’da başlayacak sempozyumun konusu MÖ 6. yy ‘İlk Aydınlanma Çağında Tales ve Çağdaşları’...
Felsefenin Tales’le, Anadolu’da başladığı genel kabul gören bir görüş. Ama onda çok daha fazlası var. Günümüzdeki anlamıyla ‘Bilim de onunla başladı’ dersek pek de abartmış olmayız.
Suyu, güneşi, tutulmasını, denizcilere (Büyükayı’ya değil) Küçükayı’ya bakarak yön bulmalarını söyleyen Tales’tir. Mısırlılardan geometriyi alıp, içinde olduğu coğrafyaya öğretmiştir. Doğrular, çemberler, üçgenler Tales’in işidir ve adını alan teori günlük hayat uygulamaları içindir. Felsefe de öyle.
Tales buluşmasında bu yıl Faruk Pekin ‘İnsanlığın Düşünsel Evriminde, Farklı Düşüncelerin Ortaya Çıkmasında MÖ 6. Yüzyılın Önemi’ni, Prof. Dr. Betül Tanbay‘Filozof ve Bilim İnsanı olarak Tales’i, Çin’den gelen Dr. Liu Qiang ise ‘Konfüçyus Mirası ve Önemi’ni anlatacak. Tales Buluşması kapsamında, Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı da bir konuşma yapacak.

BİLİYOR MUSUNUZ

- BİLAL N. Şimşir’in konuşmacı olduğu ‘Türkiye-Çin İlişkileri’ konulu söyleşinin yarın 14.00’te Tarihçi Kitabevi’nde (Kadıköy Moda) yapılacağını...
- ÇYDD 22. Olağan Genel Kurulu’nun tek listeyle girilen seçimlerde Prof. Dr. Aysel Çelikel’in yeniden genel başkanlığa seçilirken, genel başkan yardımcılıklarına L. Nihal Kızıl ve Gülsün Kaya, genel saymanlıklarına Seyhan İsfendiyar, Osman Karaduman, üyeliklere de Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Av. Fuat Topdemir, Sevgi Duru Orhon ve Canan Şener’in getirildiklerini...

OKUYUNUZ

- İŞÇİLERİN grev hakkı yok ediliyor.
Yrd. Doç. Dr. Engin ÜNSAL
- ŞEKER İş’ten eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak’a yanıt: “Türk İş 65 yıldır Ankara’da hep vardır; Türkiye’de de hep var olacaktır. Söylemlerini onaylamıyoruz.”
- ÇANAKKALE yöresindeki kömür santralı projelerinden vazgeçin; Kazdağları’nın havasını bozmayın diyor çevreci kuruluşlar...

Yalçın Bayer: Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları