loading
close
SON DAKİKALAR

Bakan Avcı 40 bin öğretmenin atanacağını tarihi açıkladı

Bakan Avcı 40 bin öğretmenin atanacağını tarihi açıkladı
Tarih: 12.09.2014 - 13:46
Kategori: Eğitim

40 bin öğretmen atamasıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Cuma gününden itibaren öğretmenler atandıkları yerleri öğrenmiş olacaklar" dedi...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili "Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandığını öğrenmiş olacak" dedi. Bakan Avcı, TEOG sonuçlarına göre ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısının bugün akşam açıklanacağını belirterek, 30 bin dolayında boş kontenjan olacağının öngörüldüğünü söyledi. Anadolu Ajansı editör masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI
Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandığını öğrenmiş olacak

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ
Bilişim teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle 3 sene sonra 5 sene sonra, biz hem sınıf içi etkinliklerimizi hem bütün bir lise boyunca çocuklarımızın performanslarının ölçümlerini çok daha yakından, bireysel özelliklerini göz ardı etmeyecek kadar derinlemesine takip edilebilir duruma geleceğiz. O zaman belki bugün bildiğimiz anlamda bir sınava ihtiyaç olmayabilir.

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI
Lise yerleştirmelerde 1 milyon 136 bin 546 öğrenci tercih yaptı. Bunların bir milyon 57 bin 799'u 15 tercihinden birine yerleşti. Sorunsuz. Yüzde 93'ü listedeki tercihlerinden birine yerleşti. Bir milyon 57 bin öğrencinin, yarıdan fazlası, 550 bini ilk 3 tercihten birine yerleşti. Bu müthiş bir başarı. 15 tercihinden birine yerleşememiş öğrencilerimiz de 78 bin 477 kişi bunlardan B grubuna yerleşti. Onda da sorun yok.

TEOG'DA BOŞ KONTENJAN SAYISI Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinin üçüncü haftasında, ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısının bugün akşam açıklanacağını belirterek, 30 bin dolayında boş kontenjan olacağının öngörüldüğünü bildirdi. Avcı, TEOG sisteminde hiç tercih etmediği halde imam hatip okullarına yerleştirilenlerin sayısının 45 olduğunu dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları