loading
close
SON DAKİKALAR

Bakanlık, Aydos Kalesi ve çevresini imara açtı

Bakanlık, Aydos Kalesi ve çevresini imara açtı
Tarih: 22.03.2017 - 13:45
Kategori:

Aydos ormanlarının içerisinde bulunan Aydos Kalesi ve çevresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliğiyle imara açıldı.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yasalara ve imar kanununa aykırı olarak Aydos ormanları içerisinde bulunan Aydos Kalesi ve çevresini 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğini yaparak 21.03.2017 ve 19.04.2017 tarihleri arasında 30 gün süreyle askıya çıkardı

İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Devlet Ormanları 6831 sayılı Orman Kanununa ve 3194 sayılı İmar kanununun 4. Maddesine göre bu bölgede plan yapılamayacağını belirtmiş ve Orman Lejantından başka Lejant ve rumuz bu alana verilemeyeceğini hususunu özellikle belirtmişti. Ayrıca söz konusu alan için “imar çalışmalarına konu olmayacaktır‘’ denilmekte.

'Bölgedeki orman alanlarının yok olmasına neden olacak'

İnşaat Mühendisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem belediye meclis üyelerinden İbrahim Doğan imar değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu yapılan 1/5000 ölçekli plan değişikliği paftaları ‘’Orman Alanı’’ lejantı dışında bulunan ‘’1. Derece Doğal Sit Alanı’’ ve ‘’ 1. Derece Doğal – Arkeolojik Sit Alanları’’ lejantlarının çıkarılması ve Plan rumuzuna ‘’Orman alanı‘’ olarak işlenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

Ormanlara zarar verecek plana itiraz eden Doğan şunları kaydetti:

“Netice itibari ile bu bölgede yapılan ve adına ‘’Koruma amaçlı Nazım İmar Planı’’ denilen bu plan değişikliği esas itibari ile bu bölgedeki orman alanlarının yok olmasına neden olacak bir düzenlemedir. Anadolu Yakasının akciğeri sayılacak bu alanda yapılacak ‘’günü birlik tesisler’’ adı altında yapılacak düzenlemeler ve mesire yerleri bu doğal orman alanının peyder pey tahrip olmasına sebep olacaktır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları