loading
close
SON DAKİKALAR

Bakırköy'de Leyla Gencer Rüzgarı Esiyor

Bakırköy'de Leyla Gencer Rüzgarı Esiyor
Tarih: 30.05.2016 - 11:04
Kategori: Kültür & Sanat

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi fuayesi için, ünlü cam sanatçısı İzzetti Baki'nin yaptığı 'Leyla Gencer Rüzgarı' adlı cam panonun açılışı büyük törenle yapıldı.

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi fuayesi için, ünlü cam sanatçısı İzzetti Baki'nin yaptığı ''Leyla Gencer Rüzgarı'' adlı cam panonun açılışı büyük törenle yapıldı. Törene çok sayıda Bakırköylü sanatçı da katıldı.

Leyla Gencer'in 1964'te Vincenzo Bellini İki perdelik Norma Operası'nda Romalılara esir olmaktansa ölmeyi tercih eden Norma rolünde İtalyanca seslendirdiği ''Cassa Diva'' aryasının bir rüzgar bulutu içerisinde uçuşan notalarının yer aldığı pano büyük beğeni kazandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları ifade etti: ''Bakırköy'ü sanat eserleriyle ve müzelerle donatma idealimize destek veren İzzettin Baki'ye ve proje koordinatörü İlhan Gülek'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Leyla Gencer 8 yıl önce 10 Mayıs'ta aramızdan ayrılmıştı. Ancak onun rüzgarı Bakırköy'de de dünyada da esmeye devam ediyor. Çocuklarımızı sanatla buluşturarak, yeni sanatçılar yetiştirerek Türkiye'nin aydınlık yüzünü karartmaya ve elini kolunu bağlamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Bu aydınlanma ve bağımsızlık rüzgarı aynı zamanda Türk Devrimi'nin ve Atatürk'ün rüzgarıdır, sonsuzdur.”

Ünlü cam sanatçısı İzzettin Baki'de, '' Bakırköylü bir sanatçı olarak Bakırköy'e kalıcı bir eser bırakmak istiyordum. Bu hayalim bugün gerçekleşti. Sanatım, dünyanın tanıdığı “Türk Divası Leyla Gencer'' le buluştu. Onunla birlikte esmeye başladı. Belediye Başkanımız Dr. Bülent Kerimoğlu'na teşekkür ediyorum.'' dedi.

Tören, verilen kokteyl ve Belvedere Şan Yarışması'nın gala konseriyle devam etti.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları