loading
close
SON DAKİKALAR

Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca'nın Adil Öksüz'le gözaltındayken görüştüğü ortaya çıktı

Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca'nın Adil Öksüz'le gözaltındayken görüştüğü ortaya çıktı
Tarih: 23.06.2017 - 17:35
Kategori: Gündem

Adil Öksüz'ün kaçmasını sağlamakla suçlanan 28 kişiden biri de Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca! O isim İBB başkanlığından beri Erdoğan'ın yakınındaydı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" olduğu belirlenen ve darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri Başbakanlık müşaviri 28 kişi hakkındaki iddianame tamamlandı. Şüpheliler, Başbakanlık Müşaviri'nin Ali İhsan Sarıkoca olduğu ortaya çıktı. Sarıkoca'nın Adil Öksüz karakolda gözaltındayken kendisiyle görüştüğü belirlendi.

Ali İhsan Sarıkoca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı sırasındaki yakın çalışma arkadaşları arasındaydı. 2005 yılında Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na "vekil" olaral atanan Sarıkoca, bir süre Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in de özel kalem müdürlüğünü yapmıştı. Dokuz yıllık memur olan Sarıkoca, kamu görevi süresinin asil atama için yeterli olmaması nedeniyle vekaleten atanmıştı. Sarıkoca bu göreve 2009 yılında aslen atandı. Sarıkoca, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

FETÖ'nün faaliyetleri ve özellikle 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimiyle silahlı terör örgütü olduğunun kanıtlandığı vurgulanan iddianamede, Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca'nın yanı sıra Osman Gök, Zeki Çınkır, Kenan Gülbay, Murat Bayrak, Serter Koçak, Hüsrev Arslan, Murat Bozdoğan, Erkan Külah, Abdulsamet Gürler, Ahmet Camgöz, Erol Özdemir, İlyas Kaytancı, İsmail Uçar, Semih Kaman, Serkan Çoraplı, Yusuf Gül, Erhan Cihangir, Ömer Doğan, Gökhan Yücel, Mehmet Akbaş, Alp Aslan, Hakan Kutlu, Kadir Yılmaz, Yakup Altundağ, Mehmet Gökcehan Temel, Mustafa Kalkan ve Bilge Kağan Aksoy "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede, şüphelilerin "silahlı örgüt üyesi olmamakla birlikte silahlı örgüt adına suç işleme, görevi kötüye kullanma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, suçluyu kayırma" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme ve suçluyu kayırma" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

VALİYE DEĞİL SARIKOCA'YA GİTTİ

Milliyet'in aktardığına göre iddianamede, Sarıkoca'nın 15 Temmuz'da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı, 17/25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün lideri tarafından Bank Asya'nın kurtarılması amacıyla çağrı yaptığı dönemde, 2014 yılı Ocak ayında 21.930.000 TL Bank Asya'ya para yatırdığı belirtildi. İddianamede, şüphelilerden Serter Koçak'ın, Adil Öksüz'ün FETÖ'nün mahrem imam olduğunu öğrendikten sonra bu konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ya da İl Emniyet Müdürü ya da İl Valisi'ne bilgiyi hemen ulaştırılması için gerekli çabayı sarf etmeden Adil Öksüz'ün FETÖ'nün imamı olduğunu emniyet ya da jandarma bünyesinde görev almayan şüpheli Ali İhsan Sarıkoca'ya bildirdiği belirtildi.

KARAKOLDA ÖKSÜZ'LE GÖRÜŞTÜ

Sarıkoca'nın, Kışla Jandarma Karakolu'na geldiği, emniyet ya da jandarmada kolluk görevli olmamasına rağmen Öksüz ile görüştüğü kaydedilen iddianamede, Öksüz ile görüşmeler yaptığı ve bu konuda Öksüz'ün Kışla Jandarma Karakolu'ndan İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmesini sağlamayan Serter Koçak ile çok sayıda telefonda görüşmeler yaptığı belirtildi. İddianamede, Öksüz'ün, 17 Temmuz 2016 tarihinde karayolu ile Ankara'dan İstanbul'a doğru hareket ettiği, Adil Öksüz adliyeden serbest bırakıldıktan sonra 18 Temmuz 2016 tarihinde saat 08.04'te Ankara Esenboğa Havalimanı'nda telefon görüşmesi yaptığı ve havayolu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiği, Adil Öksüz'ün telefonunun 18 Temmuz 2016 tarihinde saat 11.10 ve saat 22.48'de İstanbul Üsküdar baz istasyonundan hizmet aldığı, 18 Temmuz 2016 tarihinde şüpheli Ali İhsan Sarıkoca'nın telefonunun da İstanbul ili Beyoğlu ilçesi baz istasyonundan hizmet aldığının tespit edildiği kaydedildi. İddianamede, Sarıkoca'nın üzerine atılı örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme ve suçluyu kayırma suçlarını işlediğinin anlaşıldığı kaydedildi.

SUÇ DELİLLERİNİ ÖKSÜZ'E GERİ İADE ETTİLER

İddianamede, darbe girişiminin ardından FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" Öksüz'ün, yakalandıktan sonra düzenlenen tutanakların zamanında adliyeye gönderilmediği, üzerinde yakalanan suç delili niteliğindeki eşyaların gerekli incelemeler yaptırılmadan Öksüz'e teslim edildiği ve Ankara Batı Adliyesine gönderilen soruşturma evrakının eksik olduğu belirtilerek Öksüz'ün korunduğuna yönelik kamu görevlileri hakkında da soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları