loading
close
SON DAKİKALAR

Başhekim talimat verdi, pano kırıldı, ‘Hayır’ afişi kaldırıldı!

Başhekim talimat verdi, pano kırıldı, ‘Hayır’ afişi kaldırıldı!
Tarih: 27.03.2017 - 09:00
Kategori: Gündem

Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Demirel ve Başhekim Yardımcısı Yalçın’ın talimatı ile SES’in panosu kırıldı ve Hayır afişi ‘sakıncalı’ görüldüğünden kaldırıldı.

Hukuksuz bir şekilde devlet kaynakları kullanılarak yürütülen ‘Evet’ propagandasına karşın, ‘Hayır’ kampanyalarına karşı baskı sürüyor. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile “14 Mart’ta 14 Talebimiz ve İşimiz Geleceğimiz için Hayır” afişi pek çok hastanenin panosuna asıldı. Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel ve Başhekim Yardımcısı Mazhar Yalçın ise sağlık çalışanlarının afişini ‘sakıncalı’ buldu. Başhekim ve Başhekim yardımcısının talimatı ile SES’in panosu kırılarak, üzerinde “14 Mart’ta 14 Talebimiz ve İşimiz Geleceğimiz için Hayır” yazan afiş zorla kaldırıldı.

Başhekim talimatıyla marangoz çağrıldı

Urla SES İş Yeri Temsilcisi Serpil Deniz Şahin, 24 Mart günü Urla Devlet Hastanesi’nde yaşananları BirGün’e anlattı. Başhekim Yardımcısı Mazhar Yalçın tarafından telefonla arandığını belirten Şahin, görüşmeyi şu şekilde aktardı: “Yalçın, tehditkâr ve emredici bir üslupla SES İş Yeri ​p​anomuzda asılı olan ‘14 Mart’ta 14 Talebimiz ve İşimiz Geleceğimiz için Hayır’ yazılı afişlerin derhal kaldırılmasını gerektiğini, bunların suç olduğunu, kaldırılmadığı takdirde kendisinin kaldırtacağını ifade etti. Durumu bildirmek için Başhekimliğe gittiğimde güvenlik görevlisi tarafından panodaki afişi derhal indirmem söylendi. Başhekimden talimat aldığını söyleyen güvenlik görevlisi marangozu arayıp, panonun anahtarını kırması için yemekhane önüne gelmesi talimatı verdi. Özel güvenliğe yetkisi aştığımızı söylediğimizde tekrar Başhekim ile görüştü ve Başhekim talimatlarını yeniledi...”

Yazılı tebliğ varsa paylaşın

Şahin, “Başhekim, Güney Sekreterliği’ni aradığını ve derhal bunun indirilmesi gerektiğini ifade etti. Kendilerine böyle bir yazılı talimat varsa hemen görmek iştediğimizi ifade etmemize rağmen daha konuşma bitmeden telefonu kapattı” dedi.

Özel güvenliğin panoyu kırma niyeti netleşince Başhekim Yardımcısı Yalçın’ı aradıklarını söyleyen Şahin, Yalçın’ın kendisine “Sen sınırlarını aştın. Siyasi propaganda yapamazsın. Tüm sendikalara talimat verdim hiç kimse evet yada hayır afişi asmayacak’ dediğini belirtti.

Görüşme sürerken panolarının kırıldığını kaydeden Şahin, “Panonun yanına gittiğimizde bizim dönmemiz bile beklenmeden, kilidin kırıldığını gördük.Geldiğimizde afişin indirilmesiyle birlikte panomuzda asılı olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yitirdiklerimizin resminin olduğu afişin de yırtıldığını gördük. Panomuz hastane yöneticisi Baş Hekim Dr Adığüzel Demirel’in ve Başhekim Yrd.Mazhar Yalçın ın verdigi talimatlarla Hastanede taşeron çalışan Özel güvenlikçi Yıldıray Yengin,Özel Güvenikçi Hamdi Atacan,marangoz Enver Uçar ve Hastane Yöneticisi İlkay Esmer eşliğinde kırdırtılarak açılmış ve afişimiz indirimiştir” diye konuştu.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları