loading
close
SON DAKİKALAR

Başkan Altınok Öz'den Cumhuriyet'e mektup

Başkan Altınok Öz'den Cumhuriyet'e mektup
Tarih: 27.10.2016 - 11:59
Kategori: Yerel

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bu topraklarda hiç sönmeyecek ışığı ile aydınlatmaya devam eden 'Cumhuriyet' için bir mektup kaleme aldı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bu topraklarda hiç sönmeyecek ışığı ile aydınlatmaya devam eden 'Cumhuriyet' için bir mektup kaleme aldı.

İşte o mektup:

BİZİ BİZ YAPAN ULU ÇINAR’A

Atatürk’ün ‘’ Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun yönetim şeklidir.’’ dediği sevgili CUMHURİYET;
Senin sayendedir ki insanımız padişahın kulu olmaktan kurtulup toplumun eşit ve özgür bireyleri olmuştur.
Bizler senin uyguladığın eğitim birliği yasası sayesinde her meslekte ve yaşamın her alanında kendimizi yetiştirip toplumun ilerlemesine katkı sunabildik.

İnsanımızın eve ekmek götürmek için çalıştığı dokuma fabrikalarından sigara fabrikalarına kadar pek çok işletme senin döneminde açıldı.

Tarihte birçok devlet kuran ve insanlığın ilerlemesine katkı sunan Türk Ulusu’nu, tarihi kökleriyle buluşturan Türk Tarih Kurumu ve Türk dilinin gelişmesi ve ulusun ortak dille düşünmesini sağlamak için kurulan Türk Dil Kurumu bize en önemli armağanlarındır.

Sanayiden eğitime , kadın haklarından laikliğe , tarımın modernleştirilmesinden hukuk devletine kadar başka ulusların yüzyılda yaptığı ilerlemeleri senin sayende 15-20 yıl gibi kısa sürede yaptık.

Kökleri Türk Ulusu gibi güçlü olan Ulu Çınar, yetiştirdiğin ‘’Fikri hür , irfanı hür , vicdanı hür nesiller’’ Türk Ulusu’nu insanlık ailesinin eşit ve saygın üyesi yapmak için yılmadan çalışmaktadır.

Günümüzde sana birinci adıyla numara verip özünden uzaklaştırmak isteyenlere ve seninle hesaplaşma planları yapanlara karşı, bizler büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerek Gençliğe Hitabe’ de gerekse Bursa Nutku’nda söylediği gibi ilkelerine bağlı her yaştan gençler olarak seni korumak ve yaşatmak için görevimizin başındayız.

Sevgili CUMHURİYET mektubumu senin için‘’ Benim en büyük eserimdir ‘’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum.

‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet payidar kalacaktır.’’

Op.Dr.Altınok ÖZ
Kartal Belediye Bşk. 


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları