loading
close
SON DAKİKALAR

Batman ve Tunceli'den acı haber: 3 şehit, 2 yaralı

Batman ve Tunceli'den acı haber: 3 şehit, 2 yaralı
Tarih: 12.08.2017 - 21:23
Kategori: Sağlık, Yaşam

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker ve Tunceli'de de merkez Çiçekli Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralı.

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde arama- tarama faaliyeti yapan askeri birliğin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Tunceli'de de merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

KOZLUK'TA ASKERİ BİRLİĞİN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 2 ŞEHİT

Batman'ın Kozluk İlçesinde arama- tarama faaliyeti yapan askeri birliğin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

Kozluk İlçesi'ne bağlı Gümüşörgü Köyü Jandarma Karakolu bölgesinde bu sabah saat 07.00 sıralarında Jandarma Özel Harekat timleri arazi arama- tarama faaliyetine başladı. PKK'lı teröristler önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu.

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

VALİLİK: 1 UZMAN ÇAVUŞ VE 1 UZMAN ONBAŞI ŞEHİT OLDU

Batman Valiliği, 2 askerin şehit olduğu patlamanın bu sabah saat 07.45 sıralarında Sason ve Kozluk ilçeleri arasındaki Acı Tepe bölgesinde meydana geldiğini, şehitlerden birinin uzman çavuş birinin de uzman onbaşı olduğunu açıkladı. Patlayıcının araziye basma düzenekli olduğunun değerlendirildiği belirtilen Batman Valiliği'nin yazılı açıklaması şöyle:

"İlimiz Sason- Kozluk ilçeleri ara hattında başlayan ‘Şehit Uzman Jandarma Ali Gülnar-7 Operasyonu’nda 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü icra edilen temas araması faaliyetinde emniyet için görevlendirilen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı personelinin Acı Tepe bölgesinde basma düzenekli olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcıya saat 07.45 sıralarında basması sonucu bir jandarma uzman çavuşumuz ve bir jandarma uzman onbaşımız olmak üzere iki askerimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Göreve başladıktan 1 hafta sonra şehit düştü

BATMAN'ın Sason ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Özel Harekat Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in acı haberi Samsun'un Bafra İlçesi'nde ki ailesine ulaştı. Şehit Sezer’in göreve 1 hafta önce başladığı öğrenildi.

Batman'ın Sason İlçesi'nde bulunan Acıtepe bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola daha önceden PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı saat 07.45 sıralarında infilak ettirildi. Saldırıda bekar jandarma özel harekat uzman onbaşı Şahan Sezer şehit oldu. Şehidin acı haberi Samsun'un Bafra İlçesi'nde ki Çetinkaya Mahallesi’nde yaşayan babası Hasan ve annesi Emine Sezer'e yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesinin bulunduğu sokağa ve eve Türk bayrağı asıldı. Şehit Şahan Sezer'in naaşı Batman'da bugün düzenlenecek uğurlama töreninden sonra askeri uçakla Sinop Havalimanı’na ardından da karayoluyla Samsun'un Bafra İlçesi’ne getirileceği ve ikindi namazının ardından Çetinkaya mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrendildi. Şehit Şahan Sezer'in 2 kardeşinin olduğu ve göreve 1 hafta önce başladığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'a şehit ateşi düştü

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Gürcan Kepekçi'nin Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düştü.

Eyüp Sultan Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Nigar Kepekçi'ye acı haberi Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mehmet Çelik ile askeri yetkililer verdi. Acı haberle yıkılan Nigar Kepekçi'yi yakınları teskin etmeye çalıştı. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları Türk bayrağı asılan eve akın etti. 7 kardeşi bulunan ve babası Milcan'ın da daha önce vefat ettiği belirtilen şehit Gürcan Kepekçi, 5 yıldır TSK'da görev yapıyordu. 3 yaşında Milcan Efe adında bir oğlu bulunan şehidin eşi Yasemin Kepekçi'nin de 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

Şehit Gürcan Kepekçi, yarın Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

Tunceli merkez Çiçekli Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Merkez Çiçekli Köyü kırsalında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, saat 23.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye olarak jandarma özel harekat timleri sevk edilirken, çatışma bölgesinden helikopterle alınarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden biri, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi sürüyor.

Çatışmanın ardından teröristlerin kaçtığı alan, Fırtına obüsleriyle yoğun ateş altına alındı. Bölgede başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonun devam ettiği belirtildi.

Tunceli Valiliği; Yaralı 2 askerin durumu iyi

TUNCELİ Valiliği, merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde dün gece düzenlenen operasyon sırasında teröristlerle çıkan Astsubay Başçavuş Mehmet Yılmaz'ın şehit düştüğü çatışmada, yaralı 2 askerin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Tunceli Valiliği, gece yarısı 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Tunceli Merkez Esenyurt Mahallesi bölgesinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca icra edilen operasyon esnasında; bir grup teröristle sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş, 2 kahraman askerimiz de hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyidir. Bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara devam edilmektedir. Şehidimize Allah’tan Rahmet diliyoruz. Kederli ailesinin ve milletimizin başı sağolsun."

Şehit ateşi, Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi'ne düştü

TUNCELİ merkez Çiçekli Köyü yakınlarında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın acı haberi yakınlarına verildi.

Ailesi Ankara’da oturan Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın cenazesi Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi Ayvatlı Köyü'nde ikindide kılınacak namaz ve tören ardından toprağa verilecek.

Tunceli şehidi Astsubay Mehmet Yılmaz'a uğurlama töreni

TUNCELİ'de dün gece PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Elazığ'da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara'ya gönderildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün gece merkez Esenyurt Mahallesi'nde bir grup teröristin bulunduğu belirlenince operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz ile 2 uzman çavuş da yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yarılı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz için bugün Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, şehidin eşi Kübra Yılmaz, şehidin babası, yakınları, askeri erkan ve çok sayıda kişinin katımıyla yapılan törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu, dua edildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı konuşmada, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın bir ay önce göreve başladığını ve acılarının büyük olduğunu söyledi. Vali Sonel, şöyle dedi:

"Tarifi mümkün olmayan duygular var içimizde. Bu duyguları anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalıyor. Bir ay önce Tunceli ailemize katılan Mehmet Yılmaz’ı dün şehit verdik. İki uzman çavuş kardeşimiz de hafif yaralı ve tedavisi sürüyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Bu topraklar üzerinde dün de bugün de gelecekte de maalesef kirli oyunlar oynanmaktadır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz güçlüdür, azimlidir ve kararlıdır. O dağlarda gezen eşkıyalara, hainlere, kalleşlere ve adeta fare niteliğindeki o pisliklere bu devletimiz gereken cezayı verecektir. Terörle mücadelede, kahraman askerlerimizle, polislerimizle, devletimizin tüm birimleriyle, Cumhurbaşkanımızın her türlü maddi ve manevi desteği ile üstesinden gelinecektir. Biz buna inanıyoruz. Devletimizin güçlü ve azimli kararlılığı ile bunların başı ezilecektir ve ezilmektedir. Birlik ve beraberlikle bu terörün başını ezmek için yemin ediyoruz. Allah bize de şahadet mertebesi nasip etsin."

Konuşmaların ardından Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Kırıkkale'de toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya uğurlandı.

Şehit Astsubay Yılmaz'ın cenazesi Ankara'ya getirildi

TUNCELİ'de güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi, helallik alınması için Ankara'nın Keçiören İlçesi'nde yaşayan babası Yusuf Yılmaz'ın evine getirildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, dün gece Merkez Esenyurt Mahallesi'nde bir grup teröristin bulunduğu belirlenince operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Yılmaz'la 2 uzman çavuş da yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek, tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehit Yılmaz'ın cenazesi Tunceli'de yapılan törenin ardından uçakla baba ocağı Ankara'ya getirildi. Cenaze aracıyla Keçiören'in Kanuni Mahallesi'ndeki Şehit Ali Rıza Bulut Sokak'ta yaşayan babası Yusuf Yılmaz'ın evinin önüne getirilen cenazeyi ailesi ve çok sayıda vatandaş bekledi. Türk bayrağına sarılı cenazenin indirildiği sırada; baba Yusuf Yılmaz, anne Hanım Yılmaz, eşi Kübra Yılmaz ve yakınları gözyaşına boğuldu. Evin önünde yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'nde bulunan Ayvatlı Köyü'ne götürüldü. Bu sırada ailenin yaşadığı sokağa ve evin balkonuna Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Şehit uğurlama töreninde yürek burkan soru: Anne, benim babam hangisi?

BATMAN'ın Sason İlçesi kırsalında teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan 2 asker için düzenlenen uğurlama töreninde duygu yüklü anlar yaşandı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin 3 yaşındaki oğlu Efe, annesi Yasemin Kepekçi'ye, "Anne, babam hangisi?" demesi, törene katılanları göz yaşına boğdu.

Sason İlçesi'nde devam eden operasyon sürdüren güvenlik güçlerinin geçişi esnasında PKK'lı teröristler tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilat ettirilmesiye şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi ile Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer için Batman Alay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, şehit askerlerin yakınları ve askeri erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Tören alanına, şehit cenazelerinin gelmesiyle şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin 7 aylık hamile eşi annesi Yasemin Kepekçi ve 3 yaşındaki oğlu Efe ile geldi. 2 şehit cenazesinin alana gelemesiyle minik Efe annesine, "Anne benim babam hangisi?" diye seslenmesi, yakın çevresindekileri gözyaşlarına boğdu.

Batman Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Bahçepınar, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek, şöyle dedi:

"Bugün saat 07.45 sıralarında Kozluk İlçesi Gümüşörgü Köyü sorumluluk alanında icra edilen Şehit Uz Çavuş Ali Gülnar Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütleri tarafından yerleştirilen mayın el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekci ve Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'i son yolculuğuna uğurluyuyoruz. Aziz şehitlerimizin, milletimizin birlik ve beraberliğe, vatanımızın bölünmez bütülüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak, bu ayrılış sadece bedenin bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağına verilen, vatan toprağı karış karış sulayan bu kahramanlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Onlar daime türk milletinin kalbinde yaşıyor, yaşayacaklar. Hatıra ve ruhları heran bizlerle beraber olacaktır. Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşması engellemek ve kanun hakimiyeti sağlamak maksadıyla görevlerimize daha da artan inanç azim ve kararlıkla devam edeceğiz. Aziz şehitlerim sizleri kaybetmenin acısı sonsuzdur. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Uğruna can verdiğiniz emanetlerin bekçisiyiz. Rahat uyuyun, bizler ülkesini milletini vatanımızı canımızı pahasına korumaya yemin etmiş silah arkadaşların olarak hakkımızı size helal ediyoruz."

Daha sonra Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi'nin cenazesi Kahramanmaraş'a, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şahan Sezer'in cenazesi de toprağa verilmek üzere Samsun'un Bafra İlçesi'ne uğurlandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları