loading
close
SON DAKİKALAR

Bekir Bozdağ'dan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne: Kılavuzunuz karga olursa sıkıntıya düşersiniz

Bekir Bozdağ'dan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne: Kılavuzunuz karga olursa sıkıntıya düşersiniz
Tarih: 14.09.2017 - 10:51
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de verilen kararla ilgili yaptığı açıklamada 'ABD istihbaratında dahi bu kadar bilgi olamaz. FETÖ'cülerin verdiği açık. Bu siyasal hedefleri olan bir dava' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de verilen kararla ilgili yaptığı açıklamada 'ABD istihbaratında dahi bu kadar bilgi olamaz. FETÖ'cülerin verdiği açık. Bu siyasal hedefleri olan bir dava' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

Bozdağ'ın açıklamalarını satır başları şöyle:

"Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında verilen kararın alındığı dosyada bulunan bilgilerin ABD istihbaratında dahi olamaz. Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu bilgilerin başsavcıya Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerika'daki temsilcileri tarafından verildiği anlaşılıyor. Çünkü orada anlatılan konulara baktığımızda Amerika'nın istihbaratı dahi bu kadar detayda olan bir şeyi takip etmesi biraz zor gözüküyor. Bu, siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri de olan bir davadır. FETÖ'nün, Türkiye'de görmeyi başaramadığı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır. Onun için biz Amerikalı dostlarımızı bu konuda uyardık.

Bu davayı görecek mahkemenin başkanı Richard Berman, 2014 yılında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17/25 süreçlerindeki propagandalarına ve politikalarına destek vermek maksadıyla Türkiye'de düzenlenen uluslararası bir kongreye moderatör olarak katıldı. Orada Zaman gazetesine, örgütün yayın organına röportaj verdi ve FETÖ'nün argümanlarını kullanarak açıklamalar yaptı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNE TEPKİ: KILAVUZU DOĞRU DEĞİL

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türk hükümetinin açıklamalarını okumadan, aktarılan bilgiler üzerinden eğer değerlendirme yaparsa o zaman kendisini gülünç duruma düşürür, saçmalamak durumunda kalır ve öyle bir noktaya kendini getirir. Onun için bizim güzel bir atasözümüz var, kılavuzunu herkesin iyi seçmesi lazım. Yani kılavuzunuz karga olursa sıkıntıya düşersiniz. Onun için benim Sayın Sözcüye tavsiyem kılavuzunu doğru seçsin.

AYSEL TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNDE YAŞANANLAR

Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur. Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok.

SİHA'LARIN VURDUKLARI TERÖRİST

SİHA'larla sivilleri vurduğu iddiası mesnetsiz. Teröriste kimlik sorulur mu? SİHA'ların vurdiğu kişiler terörist. Bilgi çok net. SİHA'ların görüntüsü çok net. Uzun zamandır güvenlik güçleri tarafından takip ediliyorlar. Olayın olduğu gün de aynı kişiler, 4 kişi takip ediliyor. SİHA'lar bunları vuruyor. Bunlar silahlı, üzerlerinde silah da var. Diğer kişiler ise bunlarla irtibat içinde olan terör örgütü üyeleri, işbirlikçiler, onlara destek sağlayanlar. Hem silah var hem terör örgütünün elbiseleri var hem de onların terör örgütü üyesi olduğuna dair takipler, soruşturmalar var."

Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları