loading
close
SON DAKİKALAR

Bekir Bozdağ: Şimdiye kadar 32 bin kişi tutuklandı

Bekir Bozdağ: Şimdiye kadar 32 bin kişi tutuklandı
Tarih: 28.09.2016 - 11:37
Kategori: Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını, 70 bin kişi için işlem yapıldığını bildirdi. Bozdağ, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi verdi. Bozdağ, "Adil Öksüz'ün MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavalldır. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, FETÖ soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 32 bin kişinin tutuklandığını açıkladı. Bozdağ, 70 bin kişi için işlem yapıldığını bildirdi, FETÖ yargılamaları için Ankara'nın Sincan ilçesinde yeni bir duruşma salonu inşa edildiğini söyledi.

ADİL ÖKSÜZ İDDİASI

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz iddiası için, "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil, bu bir propaganda. Bunun MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallıdır, ya da bilmeyerek kendini kullandırıyor. Kılıçdaroğlu bunu söylüyorsa, bu bilgiyi kendisine geleni araştırsın. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren FETÖ elemanıdır" dedi.

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bozdağ, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ikinci darbe girişimi iddiasına ilişkin olarak, "Bir takım aşiretlerin banka borçlarının ödendiği iddiası asılsız. Bin 500 civarında infaz koruma memuru görevden alındı. İncelemelerimiz sürüyor. Cezaevlerinde gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz" diye konuştu.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİ


Bozdağ, ABD'de yaptığı temaslar çerçevesinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi için ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın somut delillerin gelmeye başladığını söylediğini aktardı. Bozdağ, Türkiye'nin FETÖ elebaşının tutuklanması talebine ilişkin olarak, "Fethullah Gülen'in geçici tutuklanma talebimizle ilgili 1-2 gün içerisinde kararlarını bildirecekler" ifadelerini kullandı. Bozdağ, "Bu hafta ABD Adalet Bakanlığı ile yeni bir görüşme ayarlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Bozdağ şunları söyledi: "Fethullah Gülen'in emir ve talimatıyla TSK içerisindeki Gülen'e bağlı FETÖ mensubu askerler ve onlara eklemlenen askerlerce ve sivillerle darbe teşebbüsü yapıldığına dair kimsenin şüphesi yok. Onda herkes hemfikir. Şu anda deliller bu darbe girişiminin Fethullah Gülen emriyle yapıldığı açıktır. Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD Fethullah Gülen'i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15. Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara'nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı'yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler."

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları