loading
close
SON DAKİKALAR

Bekir ve doktorlar

Bekir ve doktorlar
Tarih: 03.09.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: Benim tedavim sona erdi. Bekir’in tedavisi de yakında bitiyor. Kimi uydurma haberlere bakmayın. Çakı gibiyiz ikimiz de... Sizlerin sevgisi, hekimlerin desteğiyle, birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz...

Bekir Coşkun’la dostluğumuz 40 yılı buluyor... Günaydın gazetesinde 80’lere doğru o Ankara temsilcisi idi bendeniz İstanbul’da iç haberler şefi... Her sabah telefonlaşır gündemi konuşurduk... Sonra talih bizi ayrı gazetelere savurdu... Bekir, özgün bir yazar oldu. Bana göre Türkiye’nin en iyi yazarı... Konuları onun kadar kısa ve öz anlatan başka bir kalem zor bulursunuz. Öfkesini mizah ile sarıp sarmalar. Siyasete çok doğru teşhisler koyduğu gibi çevre, doğa, yurt, insan ile ilgili en duyarlı yazıları yazar...

Sevgili Bekir’le yollarımız bir kez daha geçenlerde bu defa biraz da talihsiz biçimde kesişti... İkimiz de aynı aylarda aynı hastaneye düştük. İkimizin de akciğeri arızalanmıştı. İkimizi de Amerikan Hastanesi’nde usta cerrah Prof. Şükrü Dilege ameliyat etti. Ameliyat sonrası tedavileri aynı hastanede Prof. Nil Molinas Mandel üstlendi. Nil Hanım da harika bir hekim... Çok sayıda hastası var ama her birini olağanüstü dikkatle izliyor. Her birinin durumunu adeta ezbere biliyor. Hastaya güven veriyor. Dr. Emin Avşar, Dr. Metin Kanıtez gibi yardımcıları da özverili, sabırlı, titiz hekimler... Medikal Onkoloji, hastanenin en mükemmel servislerinden. Hemşireler... Hele hemşireler... Her biri pırlanta... Benim tedavim sona erdi. Bekir’in tedavisi de yakında bitiyor. Kimi uydurma haberlere bakmayın. Çakı gibiyiz ikimiz de... Sizlerin sevgisi, hekimlerin desteğiyle, birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz...

Kıyma makinesi...

Gazetemizde bir haber: “Kurban Bayramı öncesinde derin dondurucu ve kıyma makinesi satışları arttı. Geçen yılın aynı dönemine oranla derin dondurucu satışı 3, kıyma makinesi satışı ise 2 katına çıktı...”

Dr . Ali Rıza Üçer bu habere bakarak diyor ki:

“Kurban bayramı yoksullarla dayanışma olmaktan çıkmış, kurban edilen hayvanın etinin kesen/kestirenler tarafından ya hiç paylaşmadan ya da çok az paylaşarak tüketilmesine dönüştürülmüş durumda. Bu boyutuyla kurban kavramını yeniden düşünmek ve sorgulamak gerekiyor...”

ÜMİT

Meral Akşener’in kuracağı partinin önde gelen isimlerinden Prof. Ümit Özdağ’ın dün Sözcü’nün manşetine taşınan sözleri şöyleydi:

“İktidar olunca Saray’ı üniversite yapacağız, uçak filosunu satacağız”

Ümit Özdağ’ın ortaya koyduğu hedefler tartışma konumuz değil.

Önemli olan bir parti yetkilisinin:

“Biz iktidar olunca” diye söze başlaması...

İktidar olmaya niyetli parti böyle konuşur.

İktidar olmaya niyeti olmayan parti “Biz iktidar olunca” sözünü ağzına almaz!

Örnek mi? Gerek var mı?

***

Koray Aydın partinin adının “Merkez Demokrat Parti” olacağını açıklamıştı.

Ümit Özdağ Sözcü’de: “Partinin adı üzerinde çalışmalar devam ediyor” diyor...

Parti adına konuşanlar dikkatli olmalı. Seçmen “Kime inanacağız” diye sormamalı...

NAZİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği şartlarının güncellenmesini veto ediyor. Bu güncelleme Türkiye ile AB arasındaki ticareti iki kat arttırma potansiyeli taşıyordu.

Almanya’ya faşist, nazist gibi suçlamalarda bulunmak referandumda AKP’ye yüzde 2 oy getirmişti. Karşılığı böyle ödeniyor.

TWİT

AKP’nin bülbülü Mehmet Metiner demiş ki:

“Bir Atatürk gider, bin Atatürk gelir”

Emekli Tümgeneral Semih Çetin cevap veriyor:

“Giderse yerini kimse dolduramaz ama mesele o değil. Atatürk’ün bir yere gittiği yok. Sıkıntınız da buradan kaynaklanıyor.”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları