loading
close
SON DAKİKALAR

Beşiktaş Belediyesi, BELTAŞ’dan işçi çıkartıyor

Beşiktaş Belediyesi, BELTAŞ’dan işçi çıkartıyor
Tarih: 23.07.2014 - 10:13
Kategori: Yerel

Hazinedar ''Bütçenin uygunsuzluğu nedeniyle tasarruf kararı alındığını'' söylerken, Şişli’den 40 kişilik kadronun gelmesi işçiler tarafından ayrı bir tepki konusu oldu.

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin şirketi BELTAŞ’ta çalışan DİSK/Genel İş’e bağlı 250 kişinin iş akitlerinin feshedilmeye başlanması üzerine işçiler greve başladılar. Toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde bu kararın alınması üzerine Belediye Başkanı Murat Hazinedar "Bütçenin uygunsuzluğu nedeniyle tasarruf kararı alındığını" söylerken, Şişli’den 40 kişilik kadronun gelmesi işçiler tarafından ayrı bir tepki konusu oldu.

Sendika temsilcileri, iş akitlerinin feshi için evlere yazı gittiğini belirtirken, geçen hafta konuştukları Başkan Yardımcısı Affan Keçeci ile dün görüştükleri Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın ayrı ayrı şeyler söylediklerini öne sürdüler.

BELTAŞ’ta 250 çalışan var, bunların 231’i sendika üyesi...

Genel İş’in Beşiktaş Şube Sekreteri Aysun Güner Davulcu, "İşveren olarak Beşiktaş Belediyesi, çalışanların sendikal haklarını vereceklerini" söylediklerini, ancak ardından evlere noter kanalıyla ‘çıkış’ mektupları gönderildiğini bildirdi.

Başkan Murat Hazinedar’ın dün öğleden sonra işçi temsilcileriyle görüşmesinde "Belediye olarak küçülmemiz lazım" dediği belirtilirken "Peki, Şişli’den getirdikleri personel ne oluyor?" sorusunu yönelttiler.

Genel İş Sendikası ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko "Girişimlerimizi iyi niyetle sürdürüyoruz" dediği belirtildi.

Beşiktaş Belediyesinin ‘arpalığı’ olarak nitelenen BELTAŞ’ta görevlendirilenlere yüksek maaşlar veriliyor. İşçilerin çoğunluğu park ve bahçelerde çalıştırılıyor.

Murat Hazinedar’ın, "BELTAŞ’ta, ilçe dışından çok kişi var. Biz CHP’li ve Beşiktaş’ta oturanlar arkadaşlarımızı tercih edeceğiz" dediği belirtiliyor.

Yalçın Bayer - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları