loading
close
SON DAKİKALAR

Beylikdüzü Belediyesi, hayvan sevgisini çocuklara eğitimle öğretiyor

Beylikdüzü Belediyesi, hayvan sevgisini çocuklara eğitimle öğretiyor
Tarih: 29.03.2017 - 17:11
Kategori: Eğitim

Beylikdüzü Belediyesi, hayvan sevgisini eğitimle çocuklara öğretiyor. İlçedeki İlkokul 3. Sınıf öğrencilerini okullarında ziyaret eden Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 'Hayvan Sevgisi ve Sağlığı Eğitimi' veriyor.

Her yıl İlkokul 3. Sınıf öğrencilerini okullarında ziyaret ederek, “Hayvan Sevgisi ve Sağlığı Eğitimi” veren Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri bu yıl da eğitimlerine devam ediyor. Sokaktaki dostlarla iletişimin inceliğinden hayvan türlerine; A’dan Z’ye detaylı yapılan anlatımlarla çocuklar hayvanları yakından tanıyor.

Eğitimlerde, evcil hayvanların insan yaşamıyla uyumu, hayvanların hareketlerinin neler anlattığı ve tarihsel süreçleri örneklendirildi. Hayvanları doğal hayatlarından koparıp, insan yaşamının içine dahil etmenin yanlış olduğu anlatıldı. Çocuklara, tanımadığı bir köpekle karşılaştığında sahibine sormadan bir köpeğe dokunulmaması, bağlı olan veya yemek yiyen bir köpeğin yanına gidilmemesi, koşmadan, bağırmadan, bir şey atmadan, sevgi ile bakmak gerektiği ifade edildi. Aksi halde koşarken düşüp yaralanmak, korkmak ya da ısırılmak gibi ciddi zararlar görülebileceği çocuklarla paylaşıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları