loading
close
SON DAKİKALAR

Beylikdüzü'nde aileler çocuklarının geleceği için bilgilendirdi

Beylikdüzü'nde aileler çocuklarının geleceği için bilgilendirdi
Tarih: 11.02.2016 - 14:17
Kategori: Yerel

Beylikdüzü Belediyesi, geleceği iyi yetiştirmek için aileleri 'Çocuğun Okul Başarısında Ailenin Rolü' söyleşisinde bilgilendirdi.

Beylikdüzü Belediyesi, geleceği iyi yetiştirmek için aileleri “Çocuğun Okul Başarısında Ailenin Rolü” söyleşisinde bilgilendirdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde Uzman Aliye Horuz Ürpekli’nin sunumuyla gerçekleşen söyleşide çocuklara davranış biçimlerinin ve çevresel faktörlerin etkisi tartışıldı.

Çocukların geleceğinde ailenin etkisi nedir?, Çocukların karşısında kararlı duruyor musunuz?, Ebeveynleri bekleyen sıkıntılar nelerdir? Beylikdüzü’ndeki ebeveynler bu soruların cevaplarını uzmanından öğrendi. Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aileleri Uzman Aliye Horuz Ürpekli’nin “Çocuğun Okul Başarısında Ailenin Rolü” söyleşisinde ağırladı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi, çocukların geleceğini şekillendirmede izlenecek yolları irdeledi.

“En Kritik Yaş 0-6”

Çocukların temel eğitimi alması için en kritik dönem 0-6 yaş aralığı diyen Uzman Aliye Horuz Ürpekli, “Bu yaşlarda çocuğunuzu kazanmak da kaybetmek de sizin elinizde. Çocuğunuzla vakit geçirin, çünkü kaybedilmiş çocukların tek sebebi anne ve babalardır” şeklinde konuştu. Çocuklara karşı yapılan en büyük yanlışın onları başkalarıyla kıyaslamak olduğunu da belirten Ürpekli, “Anne ve baba otoritesi çocuğun ihtiyacıdır. Öfke çaresizliktir ve karsı tarafı kuvvetlendirir. Çocuk sizin öfkenizle kuvvetlenen taraftır. Böyle ailelerde çocuk egemendir. Anne babalar kararlı ve tutarlı olmalı, otoritesini kurmalıdır” diye belirterek katılımcı aileleri bilgilendirdi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları