loading
close
SON DAKİKALAR

Bilgi Üniversitesi'nde ihraçlara karşı eylem

Bilgi Üniversitesi'nde ihraçlara karşı eylem
Tarih: 17.02.2017 - 16:10
Kategori: Gündem

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde akademisyen, mezun ve öğrenciler KHK ile akademisyenlerin ihraç edilmesine karşı eylem gerçekleştirdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde KHK ile akademisyenlerin ihraç edilmesine karşı eylem gerçekleştirildi. 

Eyleme Bilgi Üniversitesi akademisyenleri, mezunları ve öğrencileri katıldı. Eylemde “Üniversiteye saldırı, topluma saldırıdır #hocamadokunma” ve “Hocalarımızın yanındayız” pankartları açıldı. “Meslektaşıma dokunma, hocama dokunma, akademi biat etmez” sloganları atıldı.

"Hocaların yurttaşlık statüsü düşürüldü"

Bianet’in haberine göre, eylemde söz alan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Nazım Dikbaş şöyle konuştu:

"Artık hepimiz biliyoruz ki, bu Barış Akademisyenleri meselesi değil, üniversitelerin toptan içinin boşaltılmasıyla ilgili bir sürece dönüşmüş bulunmakta. Üniversiteler toplumun ayrılmaz bir parçası. Toplumun birikiminin, şekillendiği, geliştiği, dinamizmini koruduğu yerler. Son KHK ile meslektaşlarımız atıldı.

Bu basit bir işten çıkarma değil, bu hocalarımızın yurttaşlık statüsü düşürüldü. Yurtdışına çıkamıyorlar, memur olamıyorlar, iş bulamıyorlar. Bu hocalarımızın hepsi işlerine geri dönecek. Biz onlara desteğimizi günden güne arttıracağız.

Her yaştan her alandan arkadaşları meslektaşları olarak onların yanında olduğumuzu duyurmak zorundayız. O yüzden buradan, üniversiteme dokunma, hocama dokunma diyoruz.”

Açıklamanın ardından Santral Kampüsü içinde kısa bir yürüyüş yapıldı.

Eylem, yürüyüşün ardından sona erdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları