loading
close
SON DAKİKALAR

Binali Yıldırım'dan Kudüs açıklaması: Pimi çekilmiş bomba gibi olur

Binali Yıldırım'dan Kudüs açıklaması: Pimi çekilmiş bomba gibi olur
Tarih: 07.12.2017 - 10:13
Kategori: Siyaset

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Kudüs kararını Kuzey Irak yönetiminin referandum ilan etme kararına benzeten Yıldırım, 'Kudüs'ün statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde bir sonuç doğurur' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Kore dönüşü gazetecilere konuştu. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararını Kuzey Irak referandumuna benzeten Yıldırım şunları söyledi: "Bu şimdiye kadar İsrail-Filistin arasında yıllardan beri devam eden anlaşmazlığın, sorunun çözümünü tamamen sona erdirir. Bu biraz Kuzey Irak yönetiminin referandum ilan etme kararına benziyor. Bütün dünya karşısında, ona rağmen bu referandumu, bu gayrimeşru referandumu ilan ettiler ve sonunda da neler olduğunu hep beraber gördük. BM'nin defalarca alınan kararları var, Filistin için başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik, bu kararlar ortadayken... Burayla ilgili üç dinin de hassasiyeti var. İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik. Her üç semavi din için burası kutsal bir mekan. Dolayısıyla buranın konumuyla, statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde bir sonuç doğurur. Neresinden bakarsak bakalım, vahim düşüncedir. Düşüncesi bile vahimdir. Hayata geçirmek demek Ortadoğu'yu, bölgeyi büyük bir felakete sürüklemek demektir."

RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER

"Rüzgar eken fırtına biçer" sözünü hatırlatan Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda gerekli uyarıları yaptığına dikkati çekti. Yıldırım, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Aralık'ta üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını zirve toplantısı için davet ettiği belirtti. Dünyada pek çok sorunun bulunduğunu ve öncelikle onların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Suriye var, Yemen var, Libya var, Irak var, Katar, diğer ülkeler arasında sorunlar var. Bütün bunlar ortadayken bir de daha büyük bir sorunu bölgenin gündemine getirmenin hiç akılla, izanla izahı yoktur." ifadesini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları