loading
close
SON DAKİKALAR

Bir koltukta iki çocuk başkan

Bir koltukta iki çocuk başkan
Tarih: 24.04.2014 - 13:49
Kategori: Yerel

Her iki çocuk başkan da sokaklardaki engellerin kaldırılmasını, özürlü vatandaşların daha rahat yaşayabileceği sosyal ortamlar yaratılmasını istedi...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, makamını İmam Hatip öğrencisi Elif Hilal Turan ve Cemil Akyüz Ortaokulu öğrencisi Berke Yücel’e devretti. Her iki çocuk başkan da sokaklardaki engellerin kaldırılmasını, özürlü vatandaşların daha rahat yaşayabileceği sosyal ortamlar yaratılmasını istedi. Başkan Akpınar “Eşitlik ilkesini gözettik ve bu kez iki çocuğumuza birden koltuğu devrettik. Çocuklarımızın geleceğini düşünerek hizmet üreteceğiz” dedi.


“ENGELLERİ KALDIRIN”
Makamda gerçekleştirilen törene veliler ve okul yöneticileri de katıldı. Akpınar’dan koltuğu devralan çocuk başkanlar, projelerini anlattı ve ilgili müdürlere talimatlar verdi. İmam Hatip Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Elif Hilal Turan “Kent genelindeki sarı çizgiler artmalı. Engellilerin rahatça gezebilecekleri sokaklar yaratılmalı. Yeşil alanlar çoğaltılmalı” dedi. Cemil Akyüz Ortaokulu öğrencisi Berke Yücel ise engeli dostu bir kent yaratılmasını istedi. Yücel, parkların ve sokakların temiz tutulmasının önemli olduğunu da söyledi.


“BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Makamı çocuklara devreden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Bu kenti kadınlarla, gençlerle ve çocuklarla yöneteceğimi söylemiştim. İlk adımı bu şekilde attık. Bundan sonra sadece 23 Nisan’da değil, her zaman birlikte olacağız. İnsanlarımızın mutluluğu için hizmet edeceğim” dedi.


DÜNYA ÇOCUKLARI KENT TURUNDA
Karşıyaka Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği 22. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan öğrenciler İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı gezdi. Gün boyu hayvanlarla iç içe olan yabancı çocuklar, piknik yapıp eğlendi.


ENGELLİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Karşıyaka Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında engelli çocuklar için ayrı bir kutlama hazırladı. Özel eğitim kurumları öğrencilerinin katıldığı program İskele önünde başladı. Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde dövizler ile yürüyüşe geçen çocuklar, Kaymakamlık önünde kurulan platformda gösteriler yaptı. Dans gösterisi yapıp halk oyunu oynayan öğrenciler, şarkılar söyleyerek yeteneklerini sergiledi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları