loading
close
SON DAKİKALAR

Bir Zaytung haberi ama gerçek

Bir Zaytung haberi ama gerçek
Tarih: 26.02.2015 - 18:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

2010 yılında yayına başlayan Zaytung'a katkı veren yaklaşık kırk kişilik ekip ayrılarak "Resmi Gaste" adlı yeni bir oluşumu hayata geçirdi.

2010 yılında yayına başlayan Zaytung'a katkı veren yaklaşık kırk kişilik ekip ayrılarak "Resmi Gaste" adlı yeni bir oluşumu hayata geçirdi.

Olaylara mizahi yönden yaklaşarak, gerçek olmayan ama esprili, kimi zaman inandırıcı haberleriyle bilinen Zaytung, bölündü. Zaytung'a katkı veren yaklaşık kırk kişilik ekip ayrılarak "Resmi Gaste" adlı yeni bir oluşumu hayata geçirdi.

Resmi Gaste'nin, tamamı Zaytung muhabiri olan insanlar tarafından Zaytung'da eleştirdikleri noktaları telafi etmeye dönük bir bakış açısıyla kurulmuş olmalarından dolayı daha demokratik olduğunu savunan kurucu ekip, sitenin dizaynından iç mantığına kadar birçok şeyi hep beraber şekillendirdiklerini belirtti.

Resmi Gaste'nin kurucu ekibinden Cengiz Bayram, H. Nihat Güneş, Evren Kuçlu ve Uğur Ceviz, ayrılığın sebebini ve yeni yayın politikalarını Radikal'den Ümit Buget'e anlattı.

Kurucu ekip, Zaytung'dan ayrılma sebeplerini, bünyesindeki yazarlara kendini değersiz hissettiren bir tutum içinde olması, edisyon olarak ilk başladığı yerde durmaması, üretilen haberler seçilirken eski kriterlere uyulmaması gibi sebeplere bağladı.

"LOGOMUZ KOYUN"

Koyun başı şeklindeki logolarının anlamını da anlatan kurucu ekip, "Logo arayışında, yaptığımız mizahla adımızdaki resmiyeti aynı anda ifade edebilecek bir figür olmasını esas aldık. Logomuz, bazen ilk bakışta aslanı andırsa da koyun. İlk görüşte âşık olduğumuz yakışıklı bir koyun. Logo arayışında, yaptığımız mizahla adımızdaki resmiyeti aynı anda ifade edebilecek bir figür olmasını esas aldık. Koyunumuz, duruşu ve yüz ifadesi bakımından bile sürüden ayrılışın bir simgesi gibiydi" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları