loading
close
SON DAKİKALAR

Birleşik Metal-İş'ten grevi Bakanlar Kurulunca ertelenen Şişecam işçilerine destek

Birleşik Metal-İş'ten grevi Bakanlar Kurulunca ertelenen Şişecam işçilerine destek
Tarih: 26.05.2017 - 14:10
Kategori: Sendika

Birleşik Metal-İş Sendikası, Bakanlar Kurulunun grev erteleme kararı verdiği Şişecam'da işçilere destek için örgütlü olduğu fabrikalarda bildiri okuyacak.

Kristal-İş Sendikası'nın Şişecam'a bağlı bazı cam sanayi işyerlerinde aldığı grev kararı "milli güvenliği bozucu nitelikte" görüldüğünden iki ay süreyle ertelenmişti. Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan Bakanlar Kurulunun grev erteleme kararı verdiği Şişecam işçilerine destek geldi.

Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada 'Sendika ve işkolu ayırımı yapılmaksızın grev haklarına yapılan bu müdahaleler çalışanların grev haklarını elinden almaya yönelik bir uygulamadır' denildi. 

Şişecam işçilerine destek için bugün itibariyle Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu iş yerlerinde, vardiya çıkışlarında, yemek paydoslarında ve çay molalarında bildiri okunacak.

İşçilerin destek bildirisinde "OHAL'in "kime ne zararı var" diyenler, bu ülkede yaşayan milyonlarca emekçiyi, bizleri, kimseden saymadıklarını açıkça ilan ediyor. Anayasal bir hak olan grev hakkının bu kadar uydurma ve ilgisiz nedenlerle işçilerin elinden alınması hukuk dışı olduğu kadar aynı zamanda insanlığa da aykırıdır" deniliyor.

Birleşik Metal-İş'in Şişecam işçilerine destek için örgütlü olduğu fabrikalarda okuyacağını duyurduğu metin şöyle:

"Şişecam işçisi yalnız değildir. Grev ertelemesi adı altında grevlerimizin yasaklanması kabul edilemez!
Bakanlar Kurulu Şişe ve Cam Fabrikalarında işçilerin 24 Mayıs günü çıkacağını açıkladığı grevleri "milli güvenliği" bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle yasakladı. Görülen o ki AKP hükümeti konfederasyon, sendika ve işkolu ayrımı gözetmeksizin grev hakkımıza saldırıyor. Onu kullanılamaz bir hak haline getirmeye çalışıyor. Değerli arkadaşlar. Bildiğiniz gibi son dönemde sendikamızın MESS grup toplu iş sözleşmesindeki grevi, EMİS'e bağlı işletmelerdeki grevi ve Bursa'da Asil Çelik fabrikasındaki grevi, Bakanlar Kurulu kararlarıyla, "erteleme" adı altında yasaklamıştı. Bu yasakları Akbank'ta çalışan banka emekçilerinin grev yasağı ve şimdi Şişecam işçilerinin grev yasağı izledi. Bütün bu gelişmeler AKP hükümetinin patronlara hizmet için her türlü hakkımızı gasp etmekten geri durmadığını gösteriyor. Kıdem tazminatını gündeme getirmeleri de bu açıdan tesadüf değildir. OHAL'in "kime ne zararı var" diyenler, bu ülkede yaşayan milyonlarca emekçiyi, bizleri, kimseden saymadıklarını açıkça ilan ediyor. Anayasal bir hak olan grev hakkının bu kadar uydurma ve ilgisiz nedenlerle işçilerin elinden alınması hukuk dışı olduğu kadar aynı zamanda insanlığa da aykırıdır. Toplu pazarlık düzenine darbe yaparak rafa kaldırmaktır. Bu kararlarla açıkça haksızlığa, adaletsizliğe, sömürüye çanak tutulmakta, zalimin zulmüne ortak olunmaktadır. Biz, Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi metal işçileri olarak, grev hakkını ayrımsız tüm işçilerin özgürce kullanabilmesi için grevi yasaklanan Şişecam işçisi kardeşlerimizin ve onların sendikası Kristal-İş'in yanındayız. Onların haklı mücadelesini destekliyoruz. Grev hakkına yönelik emek düşmanı kararları şiddetle kınıyor, grev yasaklarının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları