loading
close
SON DAKİKALAR

Bisiklet severlere parkur önerileri

Bisiklet severlere parkur önerileri
Tarih: 21.06.2015 - 12:09
Kategori: Seyahat

Türkiye'nin en iyi bisiklet parkurları

Kapadokya Turu

Avanos – Çavuşin – Göreme – Uçhisar – Ortahisar – Ürgüp – Mustafapaşa güzergâhında Kapadokya’nın önemli köşelerini görebileceğiniz bir rotası var. Bölgede bulunan onlarca vadi, muhteşem bir doğaya ve patika yollara ev sahipliği yapıyor. Güzel Atlar Ülkesi’nde, demir atınızla virajlara peribacalarının yarısına kadar yükselerek girmek inanılmaz bir doyum sağlıyor. (43 km)

Çamlıhemşin - Ayder - Palovit - Çamlıhemşin

Kimi zaman derin kanyonların tabanında, kimi zaman da tepesinde olağanüstü bir rota olan Kaçkar Dağı ve silsilesi, sahip olduğu doğal ve kültürel değerlerle dünyanın korunması gereken en önemli 200 ekolojik bölgesinden biri. Çamlıhemşin’de başlayan güzergâhta Elevit, Tirovit, Palovit ve Amlakit yaylalarından da geçiliyor. (91 km)

Gökova Körfezi

Halikarnassos’tan başlayan rota, eşsiz körfez manzarası eşliğinde Karia antik kentlerini, şimdi birer kültürel anıt olan çok eski yeldeğirmenlerini ve mükemmel doğasıyla gizli kalmış turkuvaz koyları geçerek Knidos’ta son buluyor. Sahildeki birçok plaj kamp yapmaya müsait. Bodrum’dan Knidos’a kadar eşsiz bir manzaraya şahitlik edeceksiniz. (295 km)

Trakya turu: İstanbul - İğneada

Rotanın güzergâhı İstanbul - Saray - Güngörmez - Bahçeköy - Kıyıköy - Kışlacık - Panayır İskelesi - Sivriler Köyü - İğneada şeklinde. Yol, dağlık ve ormanlık. Panayır İskelesi’nden İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’na girerek, yeşili ve ferahlığı hissederek, İğneada’ya ulaşıyorsunuz. İğneada burnunun arka tarafıysa Bulgaristan. (245 km)

Marmaris Çevresi

Orman ve deniz havasıyla, küçük köyleri geçerek keşfedeceğiniz bu rota, Marmaris’te başlayıp Bozburun Yarımadası’na ulaşıp, tekrar başlangıç noktasına dönmenizle son buluyor. Söğüt yolunda Thyssanos antik yerleşim kalıntılarını görebilirsiniz. (106 km)

Gelibolu Yarımadası

Gelibolu Tarihi Alanı’nı kapsayan ve az rampalı bu rota, Gelibolu’da başlayıp Eceabat’ta son buluyor. Milli park ilan edilen bu alanda, Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerin anısına dikilen anıtlarla Kilitbahir ve Seddülbahir kaleleri bulunuyor. (114 km)

Amasra - Sinop Rotası

Bartın’dan başlayıp Kastamonu’yu geçerek Sinop’a ulaşmayı hedefleyen rota, Karadeniz’in bol yokuşlu ve virajlı sahil yollarından oluşuyor. Rota deniz seviyesine paralel olduğu için rampalar çok yüksek değil, en yüksek 300 metreye tırmanılıyor. (331 km)

Muğla / Dalyan - Fethiye Rotası

Denizkaplumbağalarının yumurtladığı İztuzu plajıyla ünlü Dalyan’dan başlayarak Göcek’e uzanan rotada portakal bahçeleri ve kükürtlü gölcüklerle karşılaşacaksınız. Fethiye Körfezi’ni tepeden izleyebileceğiniz noktalar var. (61 km)

Assos (Behramkale) - KazDağları Turu

Antik kent surları içindeki Behramkale köyünden başlayan rota Küçükkuyu – Altınoluk – Akçay – Zeytinli – Edremit üzerinden Kazdağları eteklerini kapsıyor. Athena Tapınağı bu bölgede görülmesi gereken antik yerlerden biri. (87 km)

Kapıdağı Yarımadası

Balıkesir sınırları içinde bulunan Kapıdağı Yarımadası, el değmemiş koyların eşlik ettiği, sakin bir rota. Erdek’ten başlayan güzergâh, Tatlısu’da son buluyor. Sadece Narlı’dan itibaren Karşıyaka’ya kadar hatırı sayılır rampalar var. (95 km)

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları