loading
close
SON DAKİKALAR

Bu hafta hangi filmler vizyonda?

Bu hafta hangi filmler vizyonda?
Tarih: 27.05.2016 - 13:44
Kategori: Kültür & Sanat

Marvel filmlerinin gişeyi domine ettiği Mayıs ayının sonunda 5'i yerli toplamda 10 yeni film vizyona giriyor. İşte bu haftanın yeni filmleri.

İki süper kahraman filmi Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı ve X-Men: Apocalypse geride bıraktığımız haftanın en çok izlenen iki filmi olurken onlara Angry Birds filmi kafa tutmuş, en çok izlenen ikinci film olmuştu. 27 Mayıs haftasında ise birbirinden önemli filmler izleyiciyle buluşuyor ve bir anlamda gişe savaşı vermeye hazırlanıyor. Aksiyondan gerilime, komediden korkuya filmlerin sıralandığı bu haftada Julia Roberts, George Clooney ve Jack O'Connell'ın başrolde yer aldığı Para Tuzağı, Türkiye'nin ilk interaktif dizisinden sinemaya uyarlanan 1 Kezban 1 Mahmut Adana Yollarında vizyona giriyor. 10 yeni filmin izleyiciyle buluşacağı haftada ayrıca; Nasıl Yani, Cinni: Uyanış, Memleket, Kahraman Koala, Rüzgarın Oğlu, Abbas'ın Melekleri, Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden ve Kronik filmleri gösterime giren filmler arasında.

ALİS HARİKALAR DİYARINDA: AYNANIN İÇİNDEN
Alis Harikalar Diyarı'nın tam altı yıl sonrasında gelen devam filmi Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden bu haftanın dikkat çeken filmlerinden. Lewis Caroll'ın yönetmenliğini yazdığı fantastik filmde Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Helena Bonham Carter ve Sacha Baron Cohen yer alıyor. Film, diyarı yok etmek isteyen Zaman Lordu'nu ortadan kaldırmaya çalışacak olan Alis ve arkadaşlarını konu alıyor.

PARA TUZAĞI
Kuzuların Sessizliği, Panik Odası, Taksi Şöförü gibi filmlerden tanıdığımız yönetmen Jodie Foster'ın kamera arkasına geçtiği film bu haftanın dikkat çeken gerilim filmlerinden. Jaime Linden ve Jim Kouf tarafından senaryosu yazılan Para Tuzağı, bir Wall Street gurusunun elindeki tüm mal varlığını kaybeden izleyicisi tarafından tuzağa düşürülmesi ve sonrasında gelişen gerilim dolu olayları anlatıyor. Filmde Julia Roberts,George Clooney, Jack O'Connell, Kyle Budwell Caitriona Balfe gibi isimler yer alıyor.

1 KEZBAN 1 MAHMUT: ADANA YOLLARINDA
Türkiye'nin ilk interaktif internet dizisi olan 1 Kezban 1 Mahmut verdiği uzun aranın ardından sinema filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Bu haftanın yerli komedilerinden biri olan 1 Kezban 1 Mahmut: Adana Yollarında, kaçırılan Yaprak ve Kezban'ı bulmaya çalışan Emrah, Mahmut ve arkadaşlarının aksiyon ve komedi dolu macerasına odaklanıyor. Cenk Çelik'in yönetmenliğini üstlendiği filmde Esin Yıldız, Ercan Zincir, Cenk Hakan Köksal, Necla Özay, Yunus Emre Tekin gibi isimler yer alıyor.

NASIL YANİ
Çekmiş olduğu Vine'larla milyonlarca takipçilere ulaşan Aykut Elmas, Halili İbrahim Göker ve Uğur Can Akgül'ün senaryosunu yazdıkları film, miras peşine düşüp zengin olma hayalleri kuran üç kardeşin eğlenceli hikayesini anlatıyor. Ayhan Özen'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin kadrosunda Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğur Can Akgül, Burak Kut, Serkan Öztürk, Yüksel Ünal yer alıyor.

CİNNİ: UYANIŞ
Rock müzik sanatçısı Emre Aydın'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği Cinni: Uyanış bu haftanın dikkat çeken filmleri arasında. Müziklerini de Emre Aydın'ın yaptığı filmde Eda Köksal, Gökçe Gökçebağ, Merve Deniz, Birgül Kenarcı, Adem Köksal, Yiğit Aydın gibi isimler yer alıyor. Film, monoton bir hayat yaşayan Dilara'nın yaşadığı paranormal olaylara odaklanıyor.

MEMLEKET
Murat Saraçoğlu'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, Anadolu köyünde durağan bir hayat geçiren Pehlivan ailesinin evlerine hırsız girmesi sonrasında durağan hayatlarının değişmesi ve içsel bir yolculuğa çıkmalarını konu alıyor. Filmde Şerif Sezer, Osman Sonant, Hikmet Karagöz gibi isimler yer alıyor.

KAHRAMAN KOALA
Bu hafta daha çok küçük sinemaseverlere hitap ettiği animasyon film Kahraman Koala vizyonda! Fin Edquist'in senaryosunu yazıp Deane Taylor'ın yönettiği filmin seslendirme kadrosunda Yekta Kopan, Elif Acehan ve Ziya Kürküt yer alıyor. Film, uzun zamandır kayıp olan maceraperest koala Blinky Bill'in eğlenceli yol macerasına anlatıyor.

RÜZGARIN OĞLU
Stephen Hopkins'in yönetmen koltuğunda oturduğu film yaşanmış gerçek bir hikayeyi perdeye taşıyor. Film, Adolf Hitler'in Ari üstünlüğü görüşüne karşı çabalayarak dünya sahnesine çıkan Jesse Owens'ın gerçek hikayesine odaklanıyor. Joe Shrapnel'in senaryosunu yazdığı filmin kadrosunda Jeremy Irons, Jason Sudeikis, Tim McInnerny, William Hurt, Stephan James yer alıyor.

ABBAS'IN MELEKLERİ
Yusuf Atıcı'nın senaryosunu yazıp yönettiği film pısırık bir mafya babasının komik hikayesi anlatılıyor. Haftanın yerli filmlerinden olan Abbas'ın Meleklerinde Sinan Bengier, Kayra Şenocak, Dost Elver, Sevil Uyar gibi isimler yer alıyor.

KRONİK
Hastalık durumunda birine muhtaç olmanın ne denli zor olduğu konusunu işleyen Kronik, Michael Franco'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği bir film. Tim Roth, Claire Van der Boom, Bitsie Tulloch, David Dastmalchian, Tate Ellington'ın yer aldığı yapım bir bakım evinde ölüm döşeğindeki hastalarla ilgilenen erkek hemşirenin hikayesini perdeye taşıyor.

sinemajor.com 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları