loading
close
SON DAKİKALAR

Buca Belediyesi 2. Satranç Turnuvası başladı

Buca Belediyesi 2. Satranç Turnuvası başladı
Tarih: 18.04.2015 - 15:26
Kategori: Yerel

İlk hamleyi Başkan Piriştina yaptı

İlk hamleyi Başkan Piriştina yaptı

Buca Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinden 650 kişinin katıldığı Buca Belediyesi 2. Satranç Turnuvası başladı. Buca Gölet Tesisleri’nde düzenlenen satranç turnuvasının startını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina verdi. Turnuvanın ilk hamlesini yapan Başkan Piriştina, 2’ncisini düzenledikleri satranç turnuvasına katılımın giderek artmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Piriştina, turnuvanın hayırlı olmasını diledi.

Türkiye Satranç Federasyonu onaylı turnuvada satranç tutkunları Buca’da buluştu. Turnuvanın başlangıcı öncesi konuşan Başkan Piriştina, “Bu yılın 2. Turnuvası ama kalabalığı git gide artıyor. Harika bir kalabalık var. Umuyorum bundan sonra bu kalabalık, bu organizasyon giderek büyüyecek. Her etkinlik başka bir anlam ifade ediyor birbirinden kıymetli. Çocuğun olduğu her şey güzel. Çocuk oldu mu gülümseme var, sıcaklık var. Ama ben bu çocuklarımızı Buca Belediyemizin bu turnuvasına getiren, onları satrançla tanıştıran, onlara böylesi faydalı etkinlikleri, alkanlıkları bu yaşta edindirmeye çalıştıran ailelerimize kocaman teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Siz velilerimiz bu duyarlılıkta olursanız, bizim işimiz çok daha kolay olacak. Bu mis gibi yavrularımız aydınlık geleceğe hep birlikte bizlerle yürüyecektir. Turnuvamız hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Gökhan Narman da, satranç sporuna verdiği destek ve katkılarından dolayı Başkan Piriştina’ya teşekkür etti, plaket verdi.



Turnuvanın açılış konuşmasının ardından Piriştina, ilk hamleyi yaparak turnuvanın startını verdi. Turnuvanın başlaması ile de 650 sporcu kıyasıya bir mücadeleye başladı. 3 gün sürecek turnuvada 8, 10, 12 ve 16 yaş altı ve açık kategori olmak üzere satranç severler 5 ayrı kategoride mücadele edecek. Bütün kategorilerde ilk 5 sporcuya madalya ve kupa, ilk 10 sporcuya ise madalya verilecek. 650 sporcunun katıldığı turnuvada, Bayanlar klasmanında ise en iyi bayana kupa ve en iyi 3 bayana da madalya ödülü verilecek.



Vişne Haber Ajansı  - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları