loading
close
SON DAKİKALAR

Büro Emekçileri Sendikası: 40 üyemiz açığa alındı

Büro Emekçileri Sendikası: 40 üyemiz açığa alındı
Tarih: 27.07.2016 - 15:48
Kategori: Sendika

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan OHAL ile birlikte BES üyesi 40 kişinin açığa alındığını açıkladı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan OHAL ile birlikte BES üyesi 40 kişinin açığa alındığını açıkladı. Aslan, 'Toptancı bir yaklaşımla yapılacak kamu emekçisi kıyımına sendikamız sesiz kalmayacaktır' dedi.

BES Genel Merkezi'nde açıklama yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, "Sendikamız 657 sayılı DMK’nın günümüzün ihtiyaçlarını karşılamayan ve ilgili kanunun antidemokratik hükümlerinin kaldırılmasını savunurken, kariyer, sınıflandırma ve liyakat ilkelerinin uygulanması için mücadele etmiştir" diye konuştu.

Kamuda açığa alınanların sayısının 50 bini geçtiğini belirten Aslan, "Önceden yapılan fişlemelerle oluşturulduğu açık olan listelerin devreye konulması ile başlatılan sürecin derinleşerek devam edeceği görülmekle birlikte süreç kitlesel bir kamu emekçisi kıyımına doğru gitmektedir" ifadelerini kullandı. 

"Kamuda yaşanan paralel yapılanmanın birinci sorumlusu sendikamızın taleplerine kulaklarını tıkayan siyasi iktidarlar olmuştur. Bugün için yapılması gereken 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile bağlantısı olan kamu emekçilerinin kamudan ayıklanması ve haklarında hukuki süreçlerin bir an önce başlatılmasıdır" diyen Aslan, toptancı bir yaklaşımla gerçekleştirilecek kamu emekçisi kıyımına da sesiz kalmayacaklarını vurguladı. 

Çıkarılan 667 Sayılı KHK ile açığa alınan ve alınacak olan kamu emekçilerinin çalıştığı kurumda oluşturulacak bir kurul tarafından durumlarının değerlendirileceği, soruşturma ile ilgili 657 Sayılı DMK’nın hükümlerinin uygulanmayacağı ifade edilmektedir. Temel bir insan hakkı olan savunma hakkının yok sayılarak yetkinin kurumlarda oluşturulacak kurullara verilmesi şimdiden kurul üyelerinin vereceği kararın meşruluğunu ortadan kaldıracaktır.

"Kamuda kariyer, sınıflandırma ve liyakat ilkeleri bir an önce hayata geçirilmeli"

Aslan açığa alınanlar içinde BES üyesi 40 kişinin de olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Açığa alınan yönetici, temsilci ve üyelerimizin sendikamız amaç ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden, darbeler konusunda da sendikamızın tutumu dışında herhangi bir tutum ortaya koymayacak kişiler olduğu gerek sendikamızca gerekse de işyerlerindeki kamu emekçileri tarafından bilinmektedir. Açığa alınan üyelerimizin bizce nedeni belli olmayan ancak ihtimaldir ki kendilerinden ziyade yakın çevresinin ilgili yapı ile ilişkileri dikkate alınarak açığa alınmaları sendikamızca kabul edilebilir bir durum değildir.

İşkolumuzda açığa almalar başlamış ve devam etmektedir, açığa alınanlar içerisinde 40 üyemiz bulunmaktadır. Yaşın yanında kurunun da yanmaması için adil soruşturma süreçlerinin başlatılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan uygulamalar toplum vicdanında tartışmalı hale gelecektir. Diğer taraftan açığa alınan yönetici, temsilci ve üyelerimizin sendikamız amaç ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden, darbeler konusunda da sendikamızın tutumu dışında herhangi bir tutum ortaya koymayacak kişiler olduğu gerek sendikamızca gerekse de işyerlerindeki kamu emekçileri tarafından bilinmektedir. Açığa alınan üyelerimizin bizce nedeni belli olmayan ancak ihtimaldir ki kendilerinden ziyade yakın çevresinin ilgili yapı ile ilişkileri dikkate alınarak açığa alınmaları sendikamızca kabul edilebilir bir durum değildir. Açığa alının kamu emekçileri ile ilgili olarak hızlı bir şekilde, adil bir soruşturma (adli ve idari) yürütülmeli yaşın yanında kurunda yanmasına izin verilmemelidir.

Yaşanan bu süreçten başta siyasi iktidar olmak üzere gereken dersleri çıkarmalı, kamuya giriş sınavlarından, görevde yükselme sınavlarına kadar adil bir sınav sistemini getirmeli, kamuda kariyer, sınıflandırma ve liyakat ilkelerini bir an önce hayata geçirmelidir." 

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları