loading
close
SON DAKİKALAR

Büyükçekmece'den 2 güzel haber!

Büyükçekmece'den 2 güzel haber!
Tarih: 30.07.2015 - 11:52
Kategori: Yerel

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarında sona gelindi ve Büyükçekmece Belediyesi'nin, Büyükçekmece Gölü Dalyan bölgesinde gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

"ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ"

16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarında sona gelindi. Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçede yaptığı çalışmalar ve yenilikler, Büyükçekmece'nin güzelliğine güzellik kattı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Belediyemizin bütün birimleri gece gündüz demeden çalışarak bütün hazırlıkları tamamladı. Bu yıl 64 ülkeden 1600 kültür ve sanat elçisini Büyükçekmece'de ağırlayacağız. 15 yıldır olduğu gibi bu yılda ülkemizi ve Büyükçekmece'mizi en iyi şekilde temsil edip adını tüm dünyaya duyuracağız." dedi. 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için yoğun bir hazırlık temposu geçiren Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin her noktasında titiz bir çalışma yürütüyor.

Seferberlik İlan Edildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere belediyenin bütün birimlerinde adeta seferberlik ilan edildi. Festival etkinliklerinin ağırlıklı olarak gerçekleşeceği Kültürpark'ta çevre düzenlemesi, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının yan ısıra tarihi köprü de led ışıklandırma yeniden sistemiyle aydınlatıldı. Ayrıca Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından Kültürpark ve Kordonboyu girişine yaptırılan "Büyükçekmece'yi seviyorum" ve "Festivali seviyorum" yazılı kentsel donatı elemanları daha şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. Festivalin ana organizasyonlarından Uluslararası El Sanatları Atölyesi Sergisi'ne ev sahipliği yapacak olan tarihi Kervansaray da festival hazırlıkları kapsamında yeniden düzenlendi. 


İKİNCİ GÜZEL HABER İSE, GÖLDEKİ ISLAH ÇALIŞMASI MEYVE VERMEYE BAŞLADI

Büyükçekmece Belediyesi'nin, Büyükçekmece Gölü Dalyan bölgesinde gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin, Büyükçekmece Gölü'nün tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve E 5 Karayolu arasında kalan bölgede gerçekleştirdiği balçık temizleme çalışmalarının ardından gölde hayat yeniden canlanmaya başladı. Büyükçekmece Gölü'ne baraj yapılmasının ardından göl ile deniz arasındaki sirkülasyonun kesilmesinin ardından bölgenin fosseptiğinin de aktığı Dalyan bölgesi hızla kirlenmeye başlamıştı. Son yıllarda kötü kokularında yayılmaya başladı bölge geçtiğimiz aylarda Büyükçekmece Belediyesi tarafından temizlenmişti. Gölün dibinde biriken balçık ve atıkları özel bir sistemle temizleten Büyükçekmece Belediyesi'nin kapsamlı çevre projesi meyvelerini vermeye başladı. Dalyan bölgesinde sayıları yok denecek kadar azalan balık türleri yeniden bölgeye dönmeye başladı. Uzun yıllar sonra, Tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve çevresinde amatör balıkçıların yeniden görülmeye başlaması da bunun en somut göstergesi olarak yorumlanıyor.

Balıkçıların Sayısı Her Gün Artıyor

Büyükçekmece Gölü, Dalyan bölgesinde çok kapsamlı bir çevre projesi gerçekleştirdiklerini, gölün deniz tarafında kalan kısmının temizlendiğini açıklayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Bu proje aslında çok kapsamlı bir çevre projesidir. Hem doğanın korunması, hem de gölde yaşayan canlıların yaşam kalitesini arttırmak adına önemli bir projeydi ve biz bunu başarıyla hayata geçirdik. Temizlenen bölge yeniden hayat bulmaya başladı. Kaybolmaya yüz tutan balık türleri yeniden gözlenmeye başladı. Bölgeye gelen amatör balıkçıların sayılarının her geçen gün artması ve elleri boş dönmemeleri de bunun göstergesidir" dedi.



Vişne Haber Ajansı



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları