loading
close
SON DAKİKALAR

Cemaat üyelerinden ilginç pankart

Cemaat üyelerinden ilginç pankart
Tarih: 25.07.2014 - 19:08
Kategori: Gündem

Yasadışı dinleme soruşturmasında tutuklanan polislere destek vermek isteyen polis aileleri ve Gülen cemaati üyelerinin açtığı pankarttaki yanlışlık sosyal medyada günün konusu oldu...

‘Selam örgütü’ soruşturması kapsamında yasa dışı dinleme yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polislerden 14’ü serbest kalırken 8 polis mahkeme tarafından tutuklandı.

Tutuklanan polisler için Çağlayan Adliyesi önünde destek eylemi düzenlendi. Eyleme tutuklu polislerin aileleri ve Gülen cemaati üyeleri de katıldı.

Destek eylemine gelenler, üzerinde şüpheli polislerden Hayati Basdağ’ın fotoğrafı olan ve “ İran ’ın REZA'sını Allah’ın RIZAsına Değişmeyen YİĞİTlere Selam Olsun” yazan bir pankart açtı.
Gazeteci Mehmet Baransu, pankartın bir fotoğrafını twitter ’dan “Pankart budur. hırsızlar bu pankarta iyi baksın.” mesajıyla paylaştı.

Ancak pankarttaki ifadede polisleri savunmak isterken onları zor durumda bırakacak bir hata yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Pankartaki ifadeden, polislerin "İran'ın Rezasını üstün tutarak, Allahın rızasına bile değişmeyecekleri" anlamı çıkıyor. İfadenin doğrusu -ya da gerçekte söylenmek istenilen şekli- "Allah'ın rızasını İran'ın Rezasına değişmeyen" olmalıydı.

Yapılan büyük hata, sosyal medyada günün konusu oldu. Özellikle Gülen cemaatinin Türkçe Olimpiyatları düzenlemesine atıfta bulunan twitter kullanıcıları şu mesajları paylaştı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları