loading
close
SON DAKİKALAR

CHP adayı Bayan Doğan'dan beklenen açıklama‏

CHP adayı Bayan Doğan'dan beklenen açıklama‏
Tarih: 13.04.2015 - 00:00
Kategori:

Onur Öymen: Partimizin sözde soykırım iddialarına karşı uzun yıllardan beri kararlı bir mücadele sürdürmektedir.

CHP İstanbul İkinci Bölgede kontenjandan milletvekili adayı yapılan Bayan Selina Doğan'ın sözde Ermeni soykırrımı iddialarını benimsediği yolundaki sözlerine tepkiler devam ediyor. Partimizin sözde soykırım iddialarına karşı uzun yıllardan beri kararlı bir mücadele sürdürmektedir. Ermenistan'ın sözde soykırım iddialarının CHP'nin milletvekili olması benimsenen bir kişi tarafından benimsenmesi kabul edilemez. Bu konuyu her anlama gelecek sözlerle geçiştirmeye çalışmak mümkün değildir. CHP'nin Programında soykırım iddialarıyla ilgili şu ifadeler yer almaktadir:

CHP, Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz
öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda
ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır. CHP, 1948’de BM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından, Türkiye, Ermenistan ve Rusya dâhil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargılara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir.

Şimdi Sayın Doğan'dan beklenen Programda yer alan bu ifadeleri benimseyip benimsemediğini, hiçbir yanlış anlamaya yer vermeyecek biçimde açıkça ifade etmesidir. Eğer Programdaki bu görüşleri benimsemiyorsa derhal adayllıktan çekilmelidir. Hiçbir adayın CHP programına ters düşen sözlerle Partinin saygınlığını zedelemeye ve CHP'ye oy verecek seçmenleri tereddüde düşürmeye hakkı yoktur.

Saygılar, sevgiler.
Onur Öymen

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları