loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Avcılar'da örgüt ilçe yönetimini istifaya davet etti

CHP Avcılar'da örgüt ilçe yönetimini istifaya davet etti
Tarih: 27.10.2014 - 12:08
Kategori: Yerel

CHP Avcılar örgütü; Sayın Bayram ACAR’ı da partimize bu şansı tanıması ve kongre sürecinin önünü açması için istifaya davet ediyoruz...

EMEKTAR ÖRTÜĞÜMÜZE VE PARTİ KOMUOYUNA

2012 yılında yönetime seçildikten sonra tüm yönetici arkadaşlarımızın hedefi, yeni ilçe yönetimin Avcılar’da CHP ‘yi daha da güçlendirmek; yerelde iktidarımızı güçlendirerek korumak, genelde partimizi iktidar etmekti.

Bu heves doğrultusunda tüm yönetici arkadaşlar büyük gayret ve çaba içerisindeydik. Ancak süreç içerisinde İlçe başkanının yönetim anlayışı ve hataları, yönetim ayrışmasına ve kutuplaşmasına sebep olmuştur. Bu dönem içerisinde duyarlı yönetici arkadaşlarımız dönem dönem bölünmüşlük havası vermemek ve yönetimi daha fazla yıpratmamak adına çeşitli fedakarlıklarda bulunmuşlardır.

Tüm bunlar yaşanırken mevcut İlçe başkanı ve yönetimi Avcılar’da rutin kutlamalar dışında hiçbir aktivite ve program geliştirememiş , siyasi hiçbir yenilik yapamamış , üstelik bu konuda çaba gösteren yönetici arkadaşlara da çeşitli ayak oyunları ile engel olmuşlardır.

Bütün bu olaylar derin kırılmalar yaratmış, örgütümüzü de hayal kırıklığına uğratmıştır. Bayram Acar’ın tüm bu olumsuzlukları yanı sıra tıpkı AKP yönetimindeki ‘’Tek adamcılık politikası ‘’ gibi partiyi ve ilçeyi tek başına yönetmeye çalışması, örgütü ve yöneticilerini ötekileştirmesi birlik ve beraberlik için ufak bir çabasının olmaması , partinin tüzüğüne, geleneklerine ve Sn. Genel Başkanımızın Demokratik katılımcı anlayışına uymamaktadır.

Yönetime seçildikten sonra gelişen imza süreçleri ( 1., 2. , 3. ) örgütün yenilenme talebini ortaya çıkarmasına rağmen , Bayram Acar her zaman ki gibi bütün bu demokratik talepleri bir kenara bırakacak bir tavır sergilemiştir. Hatta bu talebi oluşturan partilileri hain olarak ilan etmiş , sosyal medya ve yerel basında da hoş olmayan paylaşımlarda ve yorumlarda bulunmuştur.

Bütün bu yaşananlar sırasında katıldığımız yönetim toplantılarında kendisini defalarca uyarmamıza , yanlış ve hataların söylememize rağmen ısrarcı bir tutum sergileyip ötekileştirme politikasını derinleştirmiştir. Böylece örgütü daha da fazla parçalamaya hatta kavgaya sürüklemiştir.

Yerel yönetim listeleri belirlenirken çeşitli defalar oluşabilecek yanlış adımları söylememize rağmen anti demokratik tavrını sürdürmüş, yöneticilerin düşüncesini almadan, Genel Başkanımızın ‘’ Eş ,dost, ahbap çavuş ilişkileri ‘’ ile aday belirlenmeyecek demecine rağmen Bayram Acar tam da bunun tersini yaparak ahbap çavuş ilişkileri ile aday belirleme sürecini tamamlamıştır.

Yerel yönetim seçimlerine start verildiğinde , Bayram Acar günlerce Avcılar’a gelmemiştir. Bu da bizim için oldukça önemli olan yerel yönetim seçimlerine Bayram Acar’ın ne kadar ilgisiz kaldığının bir kanıtıdır.

Seçim çalışması boyunca Belediye Başkan Adayımız yalnız bırakılmış, Bayram Acar seçim çalışmalarında Belediye Başkan adayımızın yanında olmamıştır. Hatta Belediye Başkan adayımız hakkında olumsuz ifadeler kullanmıştır.

İlçenin yeterli desteği olmadan yapılan kampanya çalışmalarında ciddi oy kaybı yaşanmıştır. Belediye Başkan Adayımızın fedakar ve özverili çalışması ile seçim ucu ucuna kazanılmıştır. Seçim sonrası değerlendirmeler de Bayram Acar bütün bu olumsuzluklara rağmen ‘’ Bu seçimi ben kazandım .’’ diyebilmiştir.

Hemen arkasından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşanan süreçler aynı şekilde sonuçlanmış, hatta bir adım daha kötüye giderek CHP’nin kalesi olan Avcılar gibi bir ilçede mevcut ilçe başkanının yetersiz ve donatımsızlığı yüzünden yer yer sandıklarda görevli bulamamaya kadar gitmiş ve sandık görevlisi eksikliği olmuştur.

Örgütün demokratik taleplerinden birisi olan 3.imza sürecinde kalan 385 delegenin 239’unun iradesi ile olağanüstü kongre talep edilmiş , Bayram Acar delegenin tüzükten kaynaklanan demokratik hakkını gasp etmiş ve yok saymıştır.

İtiraz üzerine İstanbul İl Başkanlığının oy birliği ile kongre kararı almasına rağmen olayı yargıya taşıyarak yan yollar aramış ve parti tüzüğünü mahkemelerde tartışılır hale getirmiştir. Aslında sizin de bildiğiniz gibi İlçe Başkanı Bayram Acar bir parti suçu işlemiştir.

Önümüzdeki yıl yapılacak Genel seçim öncesi Türkiye Genelinde Örgütlerde yenilenme ihtiyacına, Sayın Genel Başkanımız hızlıca yanıt vermiş ; Beş milletvekilinin çağrısı ile olağanüstü kongre kararı alarak kendisine yakışan demokratik tavrı göstermiştir. Hatta Genel Başkanımızın bu tavrı çeşitli İl ve İlçelere örnek olmuştur. (Pendik, Çatalca; Başakşehir vb)

Yerel yönetim seçimlerin de olduğu gibi seçim sonrasında da Belediye Başkanımız siyasi yalnızlığa itilmiş, Sosyal Medya ve Yerel Basında da çeşitli siyasi saldırılarla karşı karşıya kalmıştır. Bütün bunlara yanıt vermesi gereken kişi ve kurum, Bayram Acar ve yönetimi olması gerekirken ; yönetici arkadaşların uyarılarına rağmen siyasi bir duruş, kurumsal bir tavır sergileyememiş, hatta ciddi anlam da uzak durmuş ve kaçmıştır.

Bu olumsuzluklara rağmen hem şimdiye kadar yönetimden istifa etmiş arkadaşlarımız ( yönetimin şimdiye kadar % 65 ‘ i istifa etmiştir.) hem de şu an aktif yönetici arkadaşlarımız, bütün uyarı ve eleştirileri , parti gelenek ve terbiyesi gereği sadece yönetim toplantılarında dile getirmiş, sosyal Medya ve yerel basında tartışılmasına engel olmuştur

Ülkemiz ve partimiz 2015 genel seçimlerine; TÜRKİYE’NİN SEÇİMİ diye hazırlanırken yaşananlardan ders almayan ilçe başkanı Bayran Acar mahalle yönetim birimlerini oluştururken tüm örgütü bu mücadeleye katması gerekirken hala senin adamın benim adamım diye örgüt üyelerini ve emekçilerini ötekileştirmeye devam etmektedir.

Partimizin 2014 yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki düşüş trendinin tersine çevrilmesi için biz partililik sorumluluğumuzla bu yönetimden daha önce istifa etmiş arkadaşlarımızda birlikte parti kamuoyuna ve üst kurullarımıza çağrıda bulunuyoruz; Bu gidişe DUR deyiniz.

2015 Genel Seçimlerine Avcıları ve tüm örgütü kapsayan kurumlarla ve kişilerle barışık kimseyi ötekileştirmeyen, yeni bir heyecan ve ses getirecek, örgütümüzün motivasyonunu artıracak bir ilçe Başkanı ve yönetimi ile gidebilmek için ilçemizde kongre yapılmasını talep ediyor, bunu önünü açmak, katkı sunmak için siz değerli CHP’li AİLEMİZ önünde Yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz.

Sayın Bayram ACAR’ı da partimize bu şansı tanıması ve kongre sürecinin önünü açması için istifaya davet ediyoruz. 

PARTİ KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA 

CHP Avcılar ilçe yönetiminden Erdal Nas, CHP Avcılar İlçe Yönetim kurulunda ki görevimden istifa etti ve istifa dilekçesini  yönetime sundu...

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇ E BAŞKANLIĞI; AVCILAR

Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak bu yönetime girdiğimde büyük bir heyecan ve hevesle Avcılar ilçemizde yaşayan yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek ve partimiz adına politikalar geliştirilmesine katkı sunmak istiyordum.

Süreç içerisinde gördüm ki; İlçe Başkanımız Sayın Bayram ACAR yönetimi yok sayarak tekçi bir anlayışla ilçeyi yönetmek istiyor. Yönetimi, örgütü, partilerimizi yok sayıyor ve önemsemiyor. Defa kez ben ve duyarlı yönetici arkadaşlarımız bu konuda uyarılarda bulunmuş ama anlayış değişmemiştir.

Mahallelerde örgüt emekçilerimizi ötekileştiren bir anlayış uygulayarak, senci benci diye ayrıştırmış ve partilerimizi bir biri ile kavga eder hale getirmiştir. Bu durum partililerimiz arasına ayrışmaya neden olmuş, rahatsızlık doğurmuş ve ilçemizde olağanüstü kongre talebi ile 3 kez imza toplanmıştır. Örgütümüzün bu yenilenme talepleri dikkate alınmamış, partinin geleceği önemsenmemiştir.

Yaşanan bu süreç içerisinde bu yönetim yıprandı, yoruldu, örgüt üyelerimizde bir yılgınlık oluştu. Avcılar da partimizin geleceği adına umut veremeyen bir görüntü sergilenmektedir.

İlçe Yönetiminin bu yapısı ile 2015 yılında yapılacak Genel Seçimler den başarılı çıkamayacağına dair parti kamuoyumuzda ciddi bir algı oluştu. 2

Türkiye ve İstanbul genelinde 2015 Genel seçimler öncesinde seçimlere daha iyi hazırlanabilmek adına bir çok İl ve İlçe de kongreler yapılarak örgütler, yönetimler yenilenmektedir.

İlçemizde de 2015 yılında yapılacak Genel seçimlere motivasyonu , heyecanı daha yüksek, uyumlu, partililerimizi ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan bir yeni yönetim anlayışının oluşmasını talep ediyor ve CHP Avcılar İlçe Yönetim kurulunda ki görevimden istifa ediyorum.

Partimizin başarısı için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğim.

Bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla
Erdal NAS

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları