loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Bayrampaşa ilçe başkanı neden istifa etti

CHP Bayrampaşa ilçe başkanı neden istifa etti
Tarih: 30.11.2014 - 08:28
Kategori: Özel Haberler

CHP'de Bayrampaşa'da İlçe Başkanı hangi güçler desteğiyle darp ediliyor ve istifa ediyor...

CHP'de Bayrampaşa'da İlçe Başkanı hangi genel merkez yöneticisinin ilişkili olduğu güçlerin desteğiyle darp ediliyor ve istifa ediyor... Olay ile ilgili rapor ve durum tespit tutanağını tüm metin olarak yayımlıyoruz...

DURUM TESPİT TUTANAĞI

19.11.2014 günü Saat: 19.00’da yönetim kurulu ile birlikte olağanüstü toplantımız başlamak üzereyken İl Başkan Yardımcımız Mustafa Ataş toplantıya gözlemci olarak katılmak istemiştir. Kendisi görevi itibariyle bu yetkiye sahip olmakla beraber, yaşanan sıkıntıların tarafı olması ve Şahsıma karşı sergilediği tutumlar nedeniyle Genel Sekreterimiz Gürsel TEKİN’İ arayarak konu ile ilgili bilgi verip kendisinden yardım istedim. Genel Sekreterimiz toplantıya başlamamı ve İl Başkan Yardımcısının sadece gözlem amaçlı bulunmasında bir sakınca olmadığını iletti ve bu durum üzerine toplantıya başladık. Olağanüstü toplantı çağrımın ‘Tek gündem Maddesi’ olduğunu belirtip ilk iki toplantıda belirlenemeyen ( İlçe Sekreterinin atama yetkimi kullanmama engel olduğu ve karar defterine işlemediği) başkan yardımcılarının belirlenmesi olduğunu belirttim. Devamında hiçbir arkadaşımızdan gündem maddeleriyle ilgili bir öneri gelmeyince toplantımız ‘TEK GÜNDEM MADDESİYLE’ başladı.

Tüzüğün 29. Maddesinin bana verdiği yetkiyi kullanarak ve maddeyi yönetimdeki arkadaşlara okuyarak atama işlemini yaptım fakat ilçe sekreteri Hasan METİN bunu karar defterine işlemeyi reddetti. Bu sırada İl başkan Yardımcımız Mustafa ATAŞ ‘ilçe sekreterine’ karar defterine yazılması talimatını verdi ancak atadığım arkadaşın bu görevi yapamayacağını ve güven oylaması yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine kendisine toplantıda sadece gözlemci olabileceğini bu şekilde müdahil olamayacağını anlattım ve toplantının gündem maddeleri içinde ‘Güven Oylaması’ olmadığını bunun bir sonraki toplantıda yapılabileceğini izah ettim ayrıca karar defteri imzalanmadığı için atamanın henüz resmiyet kazanmadığını ve daha resmiyet kazanmamış bir atamanın nasıl güven oylamasına tabi tutacağını sordum? Kendisi ısrarla güven oylaması yapılacağını ve atamanın düşürüleceğini belirtti, bunun üzerine bende tekrar aynı kişiyi göreve getireceğimi söyleyip konuyu kapattım. Ancak İl Başkan yardımcımız gözlemciliğin ötesinde ve ilçe başkanını hiçe sayan bir tutum içerisinde buna ‘İzin’ vermeyeceğini ve aynı atamayı tekrar yapamayacağımı söyledi. Tüzükte böyle bir madde gösterirse kabul edeceğimi ve düzelteceğimi söyleyerek toplantıyı bitirdim. Bu sırada İl Başkan yardımcısından cesaret alan İlçe sekreteri karar defterine başka gündem maddeleri eklemeye kalktı bende karar defterini alarak çekmeceye koydum. Ve hiç beklemediğim ve anlamadığım şekilde karar defterini alabilmek için üzerime atlayarak fiili müdahale etti. Boğazımı sıkmak, tartaklarken gömlek düğmelerimi koparmak, saatimi koparmak ve ceketimi yırtmak suretiyle ‘DARP EYLEMİNDE’ bulundu.
Yaşanan olayla ilgili maruz kaldığım durumun anlaşılabilmesini sağlayacak fotoğraflar Ek’te sunulmuştur.
CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı
Ali İbrahim ÖZTÜRK

RAPOR
01.11.2014 tarihinde yaptığımız Olağanüstü Kongre de Bayrampaşa İlçe Başkanı seçilmem ile bugüne kadar gelen süreçte yaşanan ve benim Cumhuriyet Halk Partisi kültürümle bağdaşmayan, şahsımdan çok İLÇE BAŞKANLIĞI makamına yönelik saldırı ve saygısızlıklar nedeniyle bu raporu hazırlamayı uygun gördüm.

Öncelikle Kongre sürecinde aday olmam konusunda örgütten gelen talepleri değerlendirdim ve aday olmaya karar verdiğim gün İlçe Yönetim Listesi oluşurken çok fazla müdahil olmayacağımı ve önemli olanın partiyi 2015 te hem Bayrampaşa da hem Türkiye genelinde iktidar yapma hedefinde arkadaşların bir araya gelmesi gerektiğini anlattım. İlçe Kongre surecinde kırgınlıkları yok etmek gerektiği ve ‘Ekip’ değil ‘Örgüt’ siyaseti ile kucaklaşmayı sağlayacağımı taahhüt ettim. Kongre Delegelerimiz de bu süreçte düşüncelerime değer verip beni ilçe başkanı yaptı.

Mazbatamızı aldıktan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını 11.11.2014 tarihinde yapma kararı aldık. Aynı günün sabahında bazı partili arkadaşların telefonlarıyla Eski İlçe Başkanlarından Hasan MUTLU’nun Bayrampaşa da bulun dershanesinde ilçe yönetiminden 11 arkadaşımızla ‘Divan’ ve ‘Görev dağılımları’ ile ilgili toplantı yaptığını öğrendim fakat olay hakkında herhangi bir girişimde bulunmadım ve akşam toplantı saatini bekledim. Toplantı öncesinde Devlet Eski Bakanımız Mehmet SEVİGEN arayarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak ve yönetici arkadaşlarla da tanışmak istediklerini belirtti, bende parti kültürüm gereği bu durumu memnuniyetle karşıladım ve toplantının 19.00 da başlayacağını 18.30 gibi gelirse çok memnun olacağımı söyledim. Akşam saat 18.25 te Sayın Bakan ve beraberinde Eski İlçe Başkanımız Tayyar AKAR ( 2004 Belediye Başkan Adayımız), Eski İlçe Başkanımız Kemal BÜYÜKBAYRAK, Mevcut Büyükşehir Meclis Üyemiz İlhan DEMİROK, Belediye Meclis Üyemiz Cüneyt DARILMAZ, Gençlik Kolları Eski Başkanı ve Eski Kurultay Delegemiz Öztürk HOCAOĞLU ilçemizi ziyaret etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Eski Bakanımız Mehmet SEVİGEN den sonra Kemal BÜYÜKBAYRAK bir iki kelime ile hayırlı olsun demek istiyorum müsaadenle başkanım diye sordu ve ben yine parti kültürüm gereği eski ilçe başkanına söz verdiğim esnada İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan METİN ‘Hep aynı yüzleri mi göreceğiz? Hayır konuşamazsın, müsaade etmiyorum, her yerde konuşmak zorunda mı bu ada?’ diyerek bir anda bağırmaya başladı. Ortalığı sakinleştirmek amacı ile müdahale ettim ve İlçe başkanının burada olduğunu sayın bakanın ve benim yanımda değil eski bir İlçe Başkanına sade bir vatandaşa bile böyle bir tavırda bulunamayacağını belirttim. Sayın Mehmet SEVİGEN de son derece nazik bir üslupla Hasan METİN’in elini tutarak kalkacaklarını böyle bir gerginliğe gerek olmadığını söyle fakat Hasan METİN son derece sert bir şekilde Eski Bakan ve Genel Sekreter Yardımcımızın elini iterek tepki göstermeye devam etti. Misafirlerimizden Özür Dileyerek sohbet ziyaretini bitirmek zorunda kaldım. Misafirlerimizi yolcu ettik.

Devamında toplantı salonuna geçerek yönetim toplantısını başlattık ve gündem olarak görev dağılımının yapılmasını belirledik. Bu esnada arkadaşlarımız Önce Divan’ın belirlenmesini talep etti Bu esnada İlçe Sekreteri olan Hasan METİN üstünde görev dağılımı yapılmış altına da 11 tane yöneticinin atmış olduğu imzaların bulunduğu bir dosya ve beraberinde kendi el yazısı ile yazılmış ‘seni koruyoruz sakın oylama yapma’ yazılı bir not verdi. Şaşkınlık içinde bunun ne olduğunu daha ilk toplantıda nasıl böyle bir şey yapıldığını sordum. Bu imzaları nerede attıklarını, amacın ne olduğunun anlatılmasını istedim. Bunun bir yetki gaspı ve parti suçu olduğunu anlattım çünkü Tüzüğümüzün 29. Maddesi İlçe Başkan Yardımcılarını Atama yetkisini İlçe başkanına vermiştir.

Yaşanan uzun tartışmalar sonucunda 11 ilçe yöneticisi ve İl Başkan Yardımcı Mustafa Ataş’ın Hasan Mutlu’nun dershanesinde bir toplantı yaptığı ve böyle bir karar aldıklarını öğrenmiş oldum. Ardından Divan için aday olan arkadaşları çıkmasını oylama yapılacağını belirttim bütün görevlere tek aday çıktı ve Hasan Metin hariç bütün arkadaşlarımız Oy Birliği, İlçe Sekreteri Hasan Metin ise oy çokluğu ile seçildi. Ardından Başkan Yardımcılarını atamak için Tüzüğün İlçe Başkanlık Makamına verdiği yetkiyi kullandım ve atamaları yaptım. Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısına gelene kadar herhangi bir sorun yok iken bu atama esnasında itirazlar yükselmeye başladı. İlçe Sekreteri Hasan Metin şiddetle karşı çıkarak bu atamayı karar defterine ısrarla işlemedi. Bunun üzerine bu kararı bir sonraki toplantıya bırakıp toplantıyı bitirdik.

Sabah İlçeye geldiğimde bana verilen 11 yönetici tarafından imzalanmış bütün görev dağılımlarının yapıldığı ve bir dershane de karar bağlanıp tebliğ edilen evrakın gece ilçe sekreteri tarafından masamdan alındığını öğrendim (Ancak Kendi el yazısı ile yazdığı not bende mevcuttur). BU konuyu çözmek amaçlı İl Başkan Yardımcısı Mustafa ATAŞ ile görüşmeye gittim kendisine olanların partiye zarar verdiğini ve tavrın sürdürülmemesi gerektiğini anlattım. Kendisi bana cevap olarak ‘Senin İlçe Başkanlığı yapamayacağını arkadaşlara söylemiştim mecburen destek verdik, ya yönetimi dinle ya da İSTİFA et’ dedi.

Bu cevap ve yaşanan olaylar sonucunda ‘Siyasi KOMPLO’ ile karşı karşıya olduğumu anladım.
18.11.2014 tarihli olağan toplantımızda ilçe Başkanlığı Makamını korumak için kararımın arkasında durdum ve ‘YETKİLERİM’ çerçevesinde atama kararını aldım. Ancak İlçe Sekreteri Hasan METİN bunu karar defterine işlemeyi reddetti toplantıdaki üslup, yapılan saygısızlıklar ve gerilim nedeniyle toplantıya devam edemeyeceğimi söyleyerek toplantıyı terk ettim.

19.11.2014 günü İlçe Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdım. Toplantıya İl Başkan Yardımcımız Mustafa ATAŞ gelerek katılmak istedi Sayın Genel Sekreterim Gürsel TEKİN’E bilgi vererek ve danışarak sadece ‘GÖZLEMCİ’ olarak toplantıya girmesi konusunda anlaştık. Ancak Sayın İl Başkan Yardımcısı toplantının her anına müdahale ederek, sürekli bağırarak, görev vermek istediğim arkadaşı ve beni yani İlçe Başkanını rencide ederek toplantıda en hafif tabiriyle ‘SİYASİ TERÖR’ estirdi. Bu üslup devamında İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’tan cesaret alan İlçe Sekreteri Hasan METİN üzerime saldırarak beni DARP etti. Bu olayla ilgili TUTANAK ve RESİMLER ek’te mevcuttur.

Bu olayların dışarı yansımasını engellemek ancak İLÇE BAŞKANLIK MAKAMININ SAYGINLIĞINI korumak üzere önce 20.11.2014 günü Genel Sekreterimiz Gürsel TEKİN ile görüştüm ve kendisine durumu detaylı bir şekilde anlatarak, resimleri gösterdim. Kendisi bunun kabul edilebilir bir olay olmadığını ve Tüzük gereği bütün işlemleri yapmamı bu konuyu takip edeceğini söyledi.

21.11.2014 günü saat:19.00 da Bayrampaşa da görev yapmış bütün ilçe başkanlarımızı toplantıya davet ettim. Amacım onların tecrübelerinden faydalanıp bu duruma birlikte bir çözüm üretmekti. Sayın Mustafa ATAŞ ve Hasan MUTLU da eski ilçe başkanı sıfatıyla bu toplantıya katıldılar ve bu davetime icabet ettiler. Ben yaşanan süreci anlatmaya çalışırken yine İl Başkan Yardımcımız makamından aldığı güç ile sürekli konuşmalarımı, kesip müdahale ederek çözüm yollarını tıkamaya çalıştı. Bunun üzerinde diğer ilçe başkanlığı yapmış parti büyüklerimiz müdahale ederek ortamı yumuşattı. Devamında ben yaşanan darp olayını anlatıp bunu kendi adıma değil konumum adına sindiremediğimi söyledim. Hasan MUTLU bana ‘YALANCI’ diyerek karşılık verdi. Benden önce olaya Eski İlçe Başkanımız Zahit GÜRDAL müdahale ederek ‘bu bir parti suçudur, sayın başkan burada Genel Başkanı Temsil etmektedir, böyle bir üslubu kabul etmiyorum’ diyerek tepki göstermiştir. Toplantının devamında Mustafa ATAŞ bana ‘Senden İlçe Başkanı Falan olmaz’ diyerek yine bana saldırmaya ve sözle taciz etmeye devam etmiştir. Darp olayı ile ilgili de ‘Ben oradaydım ufak bişeydi refleks olarak eli takıldı’ diyerek olayı savunmuştur. Bu konuşmalara Kongre de karşı karşıya yarıştığım Eski İlçe Başkanımız Cengiz Pehlivan dâhil olmak üzere yine Eski İlçe Başkanlarımız Zahit GÜRDAL, Yılmaz DARILMAZ, Filiz PEKER tepki göstermiş ve şahit olmuşlardır.

23.11.2014 günü İl Başkan Yardımcısı Mustafa ATAŞ beni arayarak ‘İL BAŞKANI seni ve Yönetim kurulunu Pazartesi günü il başkanlığında bekliyor’ dedi kendisine konunun ne olduğunu ve böyle bir talepte bulunmadığımı açıkladım. Bana verdiği cevap ‘İlçe Yönetim kurulun talep etti’ şeklinde oldu. Yönetimden 4 arkadaşımı aradım bununla ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını iletti.

Yaşanan durumlar eksiz bu şekilde cereyan etmiştir. Durumdan anlaşılacağı gibi İl Başkan Yardımcısı Mustafa ATAŞ ve Eski İlçe Başkanı Hasan MUTLU, yönetim içinde İlçe Sekreteri Hasan METİN eliyle bir siyasi operasyonu en etik dışı yöntemleri kullanarak hayata geçirmeye çalışmaktadır. Görevime devam edip mücadele edebilecek cesarete ve desteğe sahip olmakla beraber bunu yaptığım takdir de 2015 gibi bir hayati seçime giden partime zarar geleceğini görüyorum. Örgüt bu süreçte bunun hesabını bu arkadaşlardan sormak isteyecek ve seçim konsantrasyonunu kaybedecek bu duygu ve düşüncelerle raporumu yazdıktan sonra İSTİFAMI da gerekli mercilere sunacağım.

Raporu yazarken en büyük amacım siyasi varlıklarını bu tarz etik dışı yöntemlere bağlayan yapılar yüzünden Ülkenin en çok ihtiyacı olan dönemde Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmemiz engellenmiştir. Bu olayların yine aynı kişiler ekseninde daha önce de defalarca yaşandığı bilinen bir gerçektir. Yetkili makamlardan tek isteğim CHP’ye gönül veren samimi ve ahlaklı insanları kişisel çıkarları uğruna yok etmeye çalışan bu anlayıştaki insanlardan koruyunuz, koruyunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi ve bu Halk hakkettiği İKTİDAR BULUŞMASINI YAŞASIN.

Saygılarımla,
CHP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI
ALİ İBRAHİM ÖZTÜRK  

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları