loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de parti içi çoğulculuk

CHP'de parti içi çoğulculuk
Tarih: 08.07.2015 - 00:00
Kategori:

Ercan Karakaş: CHP’de öteden beri karşı çıktığımız şey; farklı fikir, düşünce ya da bu eksende oluşan kanatlar değil, kişiler etrafındaki gruplaşmalar yani hizipler olmuştur.

CHP Cumhuriyeti kuran partidir. Bu özelliğiyle elbette ulusal değerleri, cumhuriyet değerlerini savunan, tarihsel olarak ilerici bir partidir.

Bir kitle partisi olan CHP, aynı zamanda sol değerleri benimseyen, sosyal demokrat bir partidir. Bu özelliğiyle de Sosyalist Enternasyonal’in üyesidir.

CHP, ülkenin ve halkın çıkarlarını emek, özgürlük, eşitlik, dayanışma, demokrasi ve barış temelinde savunmayı ve geliştirmeyi görev bilir.

Kendi içinde demokrasiyi uygulayan kitle partilerinde, programda yer alan temel değer ve ilkeleri benimsemek koşuluyla herkes yer alabilir. Bu doğaldır. Dolayısıyla sosyal demokrat partilerde; “temel değerler çerçevesinde” farklı fikir ve görüşlerin ve de uygulama programı önerilerinin olması bir zenginlik olarak kabul edilir. Söz konusu farklılıkların kendilerini ifade etmesinin güvencesi ise parti içi demokrasidir.

CHP’de öteden beri karşı çıktığımız şey; farklı fikir, düşünce ya da bu eksende oluşan kanatlar değil, kişiler etrafındaki gruplaşmalar yani hizipler olmuştur.

Cumhuriyet Gazetesi’nin bana sorduğu soru, geçen dönem TBMM’de birlikte hareket eden ve basın tarafından “ulusalcı kanat” olarak adlandırılan gruba ilişkindi. Benim yanıtım da, o arkadaşlarımızın bu dönem TBMM’de olmadığı yönündeydi. Ayrıca cevabımın son cümlesinde parti içinde farklı grupların bir zenginlik olduğu görüşümü yineledim.

Durum böyleyken, kimi kişiler ve yayın organları konuyu maksatlı olarak bambaşka bir şekilde ele alma gayretindeler. Şu ana kadar benim konuya ilişkin görüşüme de başvurmamışlardır. Öteden beri söylediğim ve savunduğum gibi, “parti içindeki farklı fikir ve düşünceler bir zenginliktir.” Parti içi demokrasi de bu fikirlerin eşit koşullarda dile getirilmesinin güvencesidir. Ayrıca benim adı geçen ve görüş bildiren partili değerli arkadaşlarımızla öteden beri kişisel olarak da dostça bir diyalog içerisinde olduğum bilinir.

Ercan Karakaş CHP Genel Başkan Yardımcısı, Eski Kültür Bakanı ve CHP PM Üyesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları