loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Demirtaş'a 'brifing' yanıtı

CHP'den Demirtaş'a 'brifing' yanıtı
Tarih: 30.05.2016 - 11:55
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklarla ilgili Genelkurmay’dan brifing aldığını öne sürdü. CHP'den bu iddiaya yanıt gecikmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklarla ilgili Genelkurmay’dan brifing aldığını öne sürdü. CHP'den bu iddiaya yanıt gecikmedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklarla ilgili Genelkurmay’dan brifing aldığını öne sürdü. HDP’li Demirtaş “Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın iddialarına yanıt verdi. CHP'li Yılmaz "Biz akılsız mıyız ki başkalarından brifing alalım" dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Selin Ongun’a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kılıçdaroğlu ile yüz yüze konuşalım’ fikrinin muhakemesini hiç yaptınız mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“GERÇEKTEN GÜÇLÜ KAYNAKLARDAN DUYDUM”

“Şunu çok net söyleyeyim. Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum. Bu bir dedikodu da olabilir, bilemiyorum. Fakat bunu gerçekten güçlü kaynaklardan duydum. Bunun üzerine de gitmedim. Anladım ki, Kılıçdaroğlu'nun ordudan aldığı brifing veya rica, bilemem, ‘HDP'lilerin dokunulmazlığına evet demelisiniz’ isteği karargahtan geldikten sonra benim görüşmemin hiçbir anlamı kalmamıştı. Biz görüşüp neyi anlatacaktık? Çünkü kendisi ondan sonra televizyonda ‘evet oyu vereceğini’ açıkladı. Dolayısıyla bir şeyi değişterebileceğimizi düşünmüyordum. Böyle bir durumda Kılıçdaroğlu bize mi kıymet verecek, orduya mı? Evet, orduya kıymet verecekti. Çok netti. Dolayısıyla uğraşmanın hiçbir anlamı yoktu. Üzücü, çok üzücü gerçekten. Kendisinin çok büyük hata yaptığını düşünüyorum. Çünkü kendi parti yönetimi hayır kararı almıştı. CHP'nin parti meclisi ve merkez yürütme kurulu hatta meclis grubunun ağırlığı hayır kararı almıştı. Bu oylamaya hayır verilecekti ama bir genel başkan kendi partisinin yönetiminin aldığı kararı bile tanımayacak şekilde ordudan gelen isteği yerine getiriyorsa bizim artık konuşacak bir şeyimiz kalmamamıştır.”

“ASKER KÖKENLİ BİR CHP MİLLETVEKİLİ ARACILIĞIYLA İLETİLDİ”

“Bu söylenti ya da duyum, Kılıçdaroğlu'nun televizyondaki ‘evet diyeceğiz’ açıklamasından önce mi size ulaşmıştı?” sorusuna ise Demirtaş şöyle yanıt verdi:

“Evet, hatta eski asker kökenli bir CHP milletvekili aracılığıyla iletildiği, söylendi. Kendisi karargaha çağrılmış, kendisine brifing verilmiş ve Kılıçdaroğlu'na iletmesi istenmiş. Bunu duyduk biz. Ve hemen aynı gün ya da bir gün sonra, tam hatırlamıyorum, Kılıçdaroğlu'ndan hemen ‘evet’ açıklaması geldi. Ve bu beni doğrusu şaşırtmadı.”

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum” iddiasına, “Biz akılsız mıyız ki başkalarından brifing alalım, biz kendi değerlendirmemizi kendimiz yapabilecek güçte bir partiyiz. Onun için bunun ne maksatla söylendiğini bilemiyorum. Ama CHP böyle konularda bir başkasının tavsiyesini değil, kendi öz değerlendirmesini, iç değerlendirmesini esas alır, öyle de olmuştur” yanıtını verdi.


Odatv.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları