loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'Gezi Parkı' anması

CHP'den 'Gezi Parkı' anması
Tarih: 28.05.2016 - 17:00
Kategori: Gündem

İzmir CHP İl Gençlik Kolları, Gezi Direnişinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda 'Duran adam' ve 'Kitap okuyan çocuklar' eylemi düzenledi.

İzmir CHP İl Gençlik Kolları, Gezi Direnişinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda 'Duran adam' ve 'Kitap okuyan çocuklar' eylemi düzenledi. Gençler üzerlerine giydikleri siyah tişörtlere, günün anlamını belirten yazılar yapıştırıp, yaklaşık 1 saat bu şekilde durdu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eyleme, CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Murat Bakan, İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve partili gençler katıldı. Sındır ve vekiller yerde kurulan yer sofrasına oturup yemek yedi. Milletvekilleri ve partili gençler bir saat kadar 'Duran adam' ve 'Kitap okuyan çocuklar' gibi durup eylem yaptı. Gezi Parkı eyleminde çıkan olaylarda yaşamını yitirenler adları tek tek okundu, eylem yapan CHP'liler hep bir ağızdan 'Burada' diye cevap verdi. Kitap okuyan gençler önlerine limon ve süt de koydu. Onurlu bir gelecek mücadelesinin yıl dönümü olduğunu belirten CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, şöyle dedi:

"Gezi'de yitirdiklerimizi unutmuyoruz. Türk halkı, baskılara, zulme geçmişte nasıl dik durduysa, bunlara karşı boyun eğmediyse bundan sonra da eğmeyecek. Gezi direnişi bunu gösterdi. Gezi direnişi yapıldı ve bitti değil. İnsanımızın, genci ile yaşlısı ile bütün yurttaşlarımızın, orada yaşamını yitiren o gencecik fidanlarımız da dahil olmak üzere, insanlarımızın bu süreçte ne yapabileceklerini gösteren bir süreçti. Geride kalmış değil, direniş devam ediyor. Baskı ve zulme karşı geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecek. Bu ülkede baskıya karşı boyun eğmeyen, mücadele eden çok liderler, yürekli insanlar gördü bu ülke. Pir Sultan Abdalları, Deniz Gezmişleri gördü. Gezi'de de Ali İsmail Korkmazları gördü. Ekmek almaya giden yitirdiğimiz Berkinleri gördü. Ama hepsinden yücesi Mustafa Kemal Atatürk'ü gördü. Biz Mustafa Kemal'in arkasında, onun ülkeyi taşımak istediği yolda, gençlerimize gösterdiği yolda, çağdaş uygarlıkların üzerinde bir noktaya sadece ekonomik anlamda değil, insanca, hakça yaşam, hakça bölüşüm anlamında bize gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Şu anda ülkeyi tek başına yönetme çabası içerisinde olan, yasamayı, yürütme, yargı organlarını iki dudağının arasındaki fermanlarıyla kontrollü altına, vesayeti altına almaya çalışan zihniyeti ve sürece karşı Gezi direnişi, sessiz bir direniş olarak şu anda devam ediyor. Bu sessiz direniş elbet sesini çıkaracağı günler Gezi'de olduğu gibi olacaktır diye düşünüyorum. Bu uğurda yaşamının yitiren, yitirdiğimiz bütün şehitleri ülkemizi bağımsızlık mücadelesinde, Kurtuluş Savaşından bugüne kadar teröre karşı mücadelede yitirdiğimiz bütün şehitlerimizi, devrim şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyorum. Gezi direnişi, bu ülke insanının zulme karşı, baskıya karşı karakterin dışa vurumudur. Bu karakter bizim milletimizin damarlarında akan asil kanda zaten var. Bu direniş aynı zulme, baskıya karşı her zaman her yerde ve her şekilde olacaktır. Gezi direnişleri yaşanabilir. Böyle devam ederse yaşanabilecek gibi de görünüyor."

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, Türkiye'de 14 yıldan bu yana AK Parti iktidarına karşı, mücadele verildiğini anlatırken, "Haklarını talep eden bu insanlar suçsuz ve günahsız bir şekilde yaşamlarını yitirdi. Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan hayatını kaybetti. Yargılama devam ediyor. Ama suçlular ellerini kollarını sallayarak, sokaklarda dolaşıyor. Biz adalet arıyoruz. Adalet arayışımız devam edecek" dedi. 1 saatlik eylem ardından grup dağıldı. 


DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları