loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Sözcü operasyonuna tepki: Yarın bu savcılar da hesap verecekler

CHP'den Sözcü operasyonuna tepki: Yarın bu savcılar da hesap verecekler
Tarih: 19.05.2017 - 12:49
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Sözcü gazetesine yapılan operasyona tepki gösterdi. Tezcan, 'Dün FETÖ'yü kullanarak saldırıyorlardı bugün bunu başka savcılarla yapıyorlar. Yarın bu savcılar da hesap verecekler' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Sözcü gazetesine yapılan operasyona tepki gösterdi. Tezcan, 'Dün FETÖ'yü kullanarak saldırıyorlardı bugün bunu başka savcılarla yapıyorlar. Yarın bu savcılar da hesap verecekler' dedi.

Tezcan, Can Ataklı'nın Halk Tv'dkei programına telefonla bağlanarak Sözcü gazetesine yapılan operasyona ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

"Günün anlamlı seçildiğini düşünüyorum. Bugün bu baskını planlamak, 19 Mayıs'ı yasaklamayla aynı zihniyetin ürünü. Cumhuriyetçilere sistematik saldırı devam ediyor. Bunun nedeni merkezi iktidardır. Aktörler değişti yeni ittifaklar kuruldu. Geçmişte FETÖ-AKP ittifakı vardı Ergenekon, Balyoz planlayan, şimdi AK Parti yeni ittifaklar yeni darbe süreci başlattı. 15 darbesini püskürtmüştük. 20 Temmuz'da OHAL darbesiyle karşılaştık. Sözcü kararlı duruşu olan bir yayın organı.

İktidarın çanağından yalamayan, halkın satın aldığı gazete ve televizyonlar sayılıdır. Muhalif yayınların ya muhabirleri tutuklu ya da gazetelere operasyon yapılıyor. Bu faşist diktatörlüğün açık uygulamalarının yaşandığını, bu şekilde demokratik güçlere daha fazla saldırı olacağını gösteriyor.

(OHAL'in kaldırılması talebine karşılık) Erdoğan daha yapacak işlerimiz var, dedi. Belli ki özgürlüğü, demokrasiyi savunan güçleri tasfiye girişimi sürecek. Dün FETÖ'yü kullanarak saldırıyorlardı bugün bunu başka savcılarla yapıyorlar. Yarın bu savcılar da hesap verecekler.

Yargı kılıfı altında yürüyen bir süreç var. Arkadaşlarımız oraya gidecekler. Bu demokrasi mücadelesidir. Sözcü'ye sahip çıkacağız. Sözcü'nün sesini kesmek demokrasini sesini kesmektir."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları