loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun sordu: Cumhurbaşkanı'nın kaç danışmanı var, kaç para alıyorlar?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun sordu: Cumhurbaşkanı'nın kaç danışmanı var, kaç para alıyorlar?
Tarih: 14.12.2017 - 16:28
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine 'Cumhurbaşkanının kaç başdanışmanı, kaç danışmanı var. Bu danışmanların aylık maaşı ne kadar? Kiraları ödeniyor mu? Makam araçları var mı' diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine “Cumhurbaşkanının kaç başdanışmanı, kaç danışmanı var. Bu danışmanların aylık maaşı ne kadar? Kiraları ödeniyor mu? Makam araçları var mı” diye sordu. Vatandaşın boğazına kadar borçla yaşadığı Türkiye’de gelir dağılımının adaletsizliğine dikkat çeken Torun, “Bir milletin vergi veren, alınteriyle üreten vatandaşı refah içerisinde değilse, bürokratların da, devleti yönetenlerin de israf içerisinde keyifle yaşaması ahlaki değildir, kabul edilemez.” dedi.

TALİMAT CUMHURBAŞKANINDAN MI?

Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde “AKP iktidarı büyük bir çözülme yaşamaktadır. Bu çözülmenin en önemli nedenlerinden biri de AKP'nin belediyecilik anlayışının iflas etmiş olmasıdır. Nitekim Cumhurbaşkanı kendi belediye başkanlarını baskıyla ve zorla istifaya zorlamış, belediye başkanları da baskı ve tehdidi açıkça dile getirerek istifa etmişlerdir. Cumhurbaşkanı bununla da kalmamış, sıranın CHP'li belediyelere geleceğini "Siz de benim gibi yapın, yoksa sonuçlarına katlanırsınız." demiştir.” açıklamalarında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Cumhurbaşkanlığından “Ataşehir Belediye Başkanı tüm yargı süreçlerinde aklanmasına ve elde hiçbir belge olmamasına rağmen açığa alınmıştır. Ataşehir Belediye Başkanının açığa alınmasıyla ilgili talimat Cumhurbaşkanı tarafından mı verilmiştir? Sırada hangi CHP'li belediye başkanları vardır? Kaç tane AKP'li belediyede soruşturma yürütülmektedir? Yoksa bu soruşturmalar sadece CHP'li belediyelere mi yöneliktir?” sorularına da cevap istedi.

MECLİS BAŞKANI AVUKATLARA MECLİSİN BÜTÇESİNDEN NE KADAR PARA ÖDÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı hizmet alımlarına da dikkat çekerek, “Sayın Kahraman döneminde avukatlık hizmeti için ne kadar hizmet alımı yapılmış, bu hizmet alımlarına kaç lira ödenmiştir? Bu hizmet alımları kapsamında görev yapan avukatlar hangi davaları takip etmektedir?” sorularına Meclis Başkanından cevap istedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları