loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Türkiye tek adam rejiminin fragmanını izlemektedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Türkiye tek adam rejiminin fragmanını izlemektedir
Tarih: 12.12.2017 - 11:30
Kategori: Siyaset

Ataşehir Belediye Başkanının İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmasıyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Türkiye tek adam rejiminin fragmanını izlemektedir' değerlendirmesinde bulundu.

Ataşehir Belediye Başkanının İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmasıyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Türkiye tek adam rejiminin fragmanını izlemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Torun basın toplantısına 2018 bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak başladı. Türkiye’nin ağır sorunlarına çare üretmeyen bir bütçe ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Torun, “İşsizliğe, yoksulluğa, halkın sorunlarına çare üretmeyen, geleceğe yatırım adına hiçbir şey görmediğimiz, emeğin unutulduğu, emekçinin yok sayıldığı bir bütçe ile karşı karşıyayız. Bu bütçe halkın sorunlarını, yetimin hakkını önceleyen değil, iktidarın devamını sürdürmek için hazırlanan bir bütçedir.” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Türkiye’nin ‘Tek adam rejiminin fragmanını izlediğini, her geçen gün biraz daha derinleşen dikta rejimi altında, çok tehlikeli günlere doğru sürüklendiğini söyledi. “Saray’ın baskısı, darbeci yönetim anlayışı Türkiye’yi yeni bir aşamaya getirmiştir. Olağanüstü hal koşulları gerekçe gösterilerek, anayasal düzen ve hukuk devleti hemen her alanda tahrip edilmektedir.”dedi. İlgezdi'nin kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, bütün değerlendirmelere rağmen hiçbir suçunun bulunmadığını belirten Torun, "Delilleri karartma endişesiyle açığa alıyorsunuz, hangi akılla bunu yapıyorsunuz. Bizim hiçbir korkumuz, endişemiz yoktur. Belediyelerimizden eminiz. Bizim belediyelerimiz sürekli denetim altındalar, her hafta, her ay denetimden geçiyorlar. Artık kendilerini incelemeye gelen müfettişlere kendi personeli gibi oda tahsis ettiler." ifadesini kullandı.

SOYLU SOYADINI TAŞIMAYI HAKETMİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun soyadını taşımayı haketmediğini de söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Soylu’ ya “Paçalarından yolsuzluk akıyor”, “rantın babasını getirdi”, “boyan döküldü Erdoğan” sözlerini hatırlattı. “Tüm gerçekleri sapasağlam belgelerle ortaya koyan, geçmişiyle, yaptıklarıyla, ailesiyle her zaman onur duyduğumuz Genel Başkanımıza, oturduğu makamın farkına varamamış, devlet adamlığından ve adabından yoksun, zavallı, mafya usulü açıklamalarla tehdit savuran kişi İçişleri Bakanıdır”diyen Torun, Türkiye’de yaşayan herkesin can ve mal güvenliğinin tehdit ve tehlike altında olduğunu söyledi.

Soylu’ya seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,"Hodri meydan, bizim belediyelerde bir şey bulamazsınız, bizi sindirmeye çalışıyorsunuz. Bu yaptıklarınızın da mutlaka ve mutlaka hukuk karşısında hesabını vereceksiniz. Belediyelerimizin üzerine gelerek, bize fezlekeler düzenleyerek, tehdit ederek, çok kirli bir dil kullanarak bizi korkutacaklarını zannetmesinler. Asla korkmayacağız, asla yılmayacağız."dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları