loading
close
SON DAKİKALAR

CHP: AKP’nin CHP'lilere saldırması suçluların telaşıdır

CHP: AKP’nin CHP'lilere saldırması suçluların telaşıdır
Tarih: 12.01.2017 - 12:53
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP'li vekiller dün gece 'Meclis'in feshi' anlamına geldiğini belirttikleri anayasa değişiklik teklifinin 5. maddesinin Meclis Tv'nin yayın yaptığı, halkın izleyebileceği saatlerde yapılmamasına tepki olarak kürsüyü işgal etmişlerdi. Tartışmalar sonrasında AKP'liler CHP'li vekillere saldırmıştı. 

Dün gece yaşanan kavganın ardından CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Amaçlarının 5 dakika süresince protesto gerçekleştirmek olduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AKP milletvekilleri dün gece maalesef bir siyasi eşkıyalık sergilemiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekillerinin açıklamaları şöyle:

Engin Altay: Bunların derdi açık oylamadan ziyade açık rejim düşmanlığı 

"Erken seçim açıklamaları gösteriyor ki bizim haftalardır iddia ettiğimiz gibi AKP ve MHP milletvekilleri bir erken seçim baskısı tehdidi altında kanla kurulan savaş yöneten tam bağımsızlığımızı elde eden cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıran milli iradenin tek ve yegane tecelligahı olan TBMM’yi işlevsizleştiren teklif altında açık evet oyu verdirdikleri tescillenmiş oldu.

5 dakikayı geçmeyecek bir protesto anlayışını ortaya koymayı amaçladık. Ancak bizim demokratik tepkimizi çoğunluk şımarıklığı ile hücum ederek TBMM’yi yere deviren AKP milletvekilleri dün gece maalesef bir siyasi eşkıyalık sergilemiştir. Başkanın tutumu ayrı bir husustur. İşlem yapması gereken Ahmet Aydın bir oldu-bittiyle tıpkı 4+4+4 teklifinin görüşmelerinde olduğu gibi, bizim konuşma hakkımızı da gasp ederek engelleyerek oldu bittiyle önergeleri oylamıştır.




Açık oylamanın anayasaya aykırı olduğunu söyledik. Bunların derdi açık oylamadan ziyade açık rejim düşmanlığı olduğunu gördük.Sayın Başbakan "Bir Ali değil bin Ali feda olsun" dedi. Sayın Başbakan sen nereye feda olursan olsun ol. İster Saray'ın ihtirasına, ister AKP'nin kirli emellerine alet ol. Ama o feda ettiğin koltuk milletin koltuğudur. Feda edilen parlamenter sistemdir.

Benim bir iktidar milletvekili darp ettiğim algısı da yanlıştır. Ben olayları yatıştırmaya gitmişken Akif Yılmaz isimli milletvekilinin beni merdivenlerden aşağı iteklemesi kabul edilebilir bir durum değil. Ben de insanım bana dokunamayacağını söyleyerek kendisini uzaklaştırdım. 

Sayın Bahçeli’nin dün geceki açıklamalarından da anlıyoruz ki Sayın Bahçeli bir an evvel saraya yaver olma arzusuyla yanıp tutuşmaktadır. 

Levent Gök: Seçim mi anayasa değişiklik teklifi mi tartışmasında Devlet Bahçeli rehin alınmıştır

Meclis'in yetkilerini devredeceğine ilişkin 5. maddenin görüşülmesinin ertesi güne bırakılarak, konunun Meclis Tv'nin yayın yaptığı bir saatte tartışılmasının kamuoyunun ilgilenmesi açısından daha iyi olacağını Meclis Başkanvekiline ifade ettim.

Gerilim üzerine siyaset yapan iktidar ve onun orada tarafsız olmayan Meclis Başkanvekili bu maddenin gece kaptıkaçtı bir şekilde görüşülmesinde ısrarcı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin televizyon yayının olduğu bir saatte görüşülmesi ısrarı oldu.

Onlar için terör ve ekonomi bir kenarda. Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım 2016'da "Başkanlık sistemini tartışmaya açabiliriz" dediği anda 3.11 lira olan dolar şu anda 3.93 liraya yükselmiştir. Her maddenin geçişinin dolara yansıması 10 kuruştur. Türkiye ekonomisi 1 Kasım 2016'dan itibaren 277 milyar lira daha fakirleşmiştir. Ekonomi kötü, şehitler her yandan geliyor, iktidara ne gam. Varsa yoksa başkanlık.

Başkanlık tartışmaları Türkiye'i istikrarsızlığa götürüyor. İktidar partisinin aymaz ve bilinçli yarattığı gerilim politikasıyla bu tabloyu referanduma da böyle götürmeye niyetliler. 

Referanduma gideceğiz de nasıl tartışacağız? İşte Ankara Valisi'nin 5 milyon nüfuslu şehirde aldığı karar. Ankara'da toplantı, stant açmak, basın toplantısı, halkı bilgilendirmek yasak. Anayasa değişiklik teklifinin halka anlatılması yasak. Yasaklarla dolu bir referandum sürecini yaşıyoruz. 

Bu süreç başlarken Devlet Bahçeli'nin Başkanlık çıkışının ne anlama geldiğine ilişkin kanılarımız vardı ama gördük ki Devlet Bahçeli'nin önüne bir tablo konmuş. Seçim mi anayasa değişiklik teklifi mi tartışmasında Devlet Bahçeli rehin alınmıştır. Teklif geçmezse seçim olur diyen Devlet Bahçeli'nin mantığı kendi partisinin milletvekillerinin üzerinde bir tehdit oluşturmaktır. Bugün de Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamasıyla bu daha da pekişmiştir. MHP'nin tabanının ve milletvekillerinin bu oyunu bozmaları gerekir.

Meclis, dün Meclis'in yetkilerinin tırpanlanmasıyla içeriden bombalanmıştır.

Özgür Özel: AKP’nin CHP'lilere saldırması suçluların telaşıdır

Dün yaşananlardan dolayı milletvekillerimiz son derece üzgündür. Ancak AKP’nin dün gece böylesine saldırması tamamen suçluların telaşıdır.

Gecenin 3'ünde Meclis'in yetkilerinin saraya verileceği maddeyi geçirmek istediler. Görüşmek istediği madde Meclis'in görev yetkilerini düzenleyen maddeydi. Kurucu iradenin saraydan alıp halka getirdiği yetkiyi dn gece halktan alıp tekrar saraya verecek maddeyi görüşmek istediler. AKP'lilere anlattık. Televizyon açıkken, halkın gözüne bakılarak yapılması gerektiğini anlattık. Ne olursa olsun bu madde bu gece geçecek dediler. AKP'nin kaptı kaçtı anayasasıyla ne yapmaya çalıştığını göstermek için belli bir süre kürsüde barışçıl bir şekilde bulunacağımızı ifade ettik. 

Hunharca, vahşice, gözlerinde kinle saldırdılar. Yararlanan arkadaşlarımız oldu. Dün yaşananlardan dolayı milletvekillerimiz son derece üzgündür. Ancak AKP’nin dün gece CHP'lilere saldırması suçluların telaşıdır. Onlar kürsüyü sökmeye kalkabilir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi milletin makus talihini kırar ve millete hak ettiği zaferi yaşatır. 

Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları