loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İstanbul'da Karayalçın dönemi başladı

CHP İstanbul'da Karayalçın dönemi başladı
Tarih: 18.12.2014 - 20:25
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 18 Aralık 2014 Perşembe günü kendisini karşılamaya gelen binlerce partili ile beraber CHP İstanbul il başkanlığı görevini teslim aldı...

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 18 Aralık 2014 Perşembe günü kendisini karşılamaya gelen binlerce partili ile beraber CHP İstanbul il başkanlığı görevini teslim aldı...

Murat Karayalçın konuşmasına başlarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerine teşekkür ederek başladı. 

"SÖZ KONUSU CHP'NİN İKTİDARIYSA MİLLETVEKİLİĞİ TEFERUATTIR"

İstanbul il başkanı olmak için başvuruda bulunmadığını belirten Karayalçın, "Ben Ankara'dan ön seçim yapılması koşuluyla Ankara'dan milletvekili adayı olmaya hazırlanıyordum. Ancak sayın genel başkanımız bana, 'senin parti çalışmaların İstanbul'da devam ettirilmelidir' dedi. 'Senin parti çalışmalarını İstanbul'da yürütmene partimizin ihtiyacı var' ifadesini kullandı. Gönlünüzden ne geçerse geçsin mensubu olduğunuz partinin genel başkanı 'size burada ihtiyacım var' diyorsa oraya gitmek zorundasınız. Ben öyle yaptım buraya geldim. Milletvekilliğim de gitti, helal olsun. Söz konusu olan halkın çıkarı, CHP'nin iktidarıysa Murat Karayalçın'ın milletvekilliği teferruattır" ifadelerinde bulundu. 


Murat Karayalçın'ın Partililer Örgütün her şeyin üstünde olduğunu hissedecekler...

Karayalçın, yeni bir yönetim anlayışını sizlerle paylaşacağız buradan duyuruyorum...

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye seslenerek "Yeni yılın İstanbul’da bize iktidar getirmesini diliyorum. Görevimiz İstanbul'da Gezi ruhunu canlı tutmaktır" dedi.


CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın atanmasının yankıları CHP il binasında hissedildi. 100 kişilik salonu olan CHP İl binasına, binlerce CHP'li geldi... Havalandırmanın ve ses sisteminin çalışmaması nedeniyle dışarıda kalan partililer salonda yapılan konuşmalara hakim olamadılar. Partililer; Her şeye rağmen mutluyuz, bugün 3 yıldır bu coşkuyu görememiştik, heyecan ve umudumuz tartışılıyordu. Sayın Karayalçın'ın iktidar olmak isteği bizlerde umut yarattı. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizlere bölge toplantısında partimizin iktidarına inanmayan yöneticiler görevlerini çalışan ve partisini iktidar yapacak isimlere bıraksın demişti, bu yüzden partimiz gerçek sahiplerine, partililere kavuştu yorumlarını yaptılar...


GEZİ VURGUSU

CHP'nin İstanbul'da başarısını artırması için, yeni yönetim modelinin irdelenmesi ve değerlendirilmesi vurgusu yapan Karayalçın, 2004 yılından beri dünyanın önde gelen kentlerinde asi meydanların çıktığını anlatarak, bunların arasında en önemlisinin Taksim Meydanı ve Gezi Parkı olduğunu söyledi. Gezi mesajını insanların yaşadıkları alana sahip çıkmaları olarak nitelendirdiğini dile getiren Murat Karayalçın, "Arkadaş, benim yaşam alanıma müdahale edemezsin. Benimle mücadele etmeden orayı değiştiremezsin demektedir Gezi mesajı" diye konuştu. 



"17 ARALIK BENİM İÇİN MUTLU BİR GÜN…" 

Salonda partililer tarafından 'Başkanım 17-25'e de dokun' seslerinin yükselmesi üzerine Karayalçın, "17 Aralık için kimisi öyle. Benim için de mutlu bir gün. İstanbul il başkanlığına atandığım gün" dedi. 

Karayalçın'ın bu konuşması salondakilerden alkış aldı.

"İSTANBUL'A DİKMEN VADİSİ DENEYİMİ"

1980'lerin sonunda daha ileri bir kentsel yaşam için insanların metro talebini seslendirdiğine dikkat çeken Karayalçın, aradan geçen zamandan sonra talebin metrodan kentsel dönüşüme kaydığını ifade etti. Bu konuda çözüm önerileri ortaya koymanın gerekliliğini dile getiren Karayalçın, "Ben Ankara'dan getirdiğim deneyimimi Türkiye'nin bana göre destansı kentsel projelerinden olan Dikmen Vadisi deneyimini, Batıkent deneyimine ekleyerek İstanbulluların kullanımına sunma kararlılığındayım" dedi. 



"AKP'NİN DEVRİLMESİ GEREKİYOR"

İstanbul'un sorunlarının çözümünün belediye meclislerinde olmadığını savunan Karayalçın "Maalesef İstanbul'un sorunları; Ankara'da, merkezi hükümette, AKP'nin koridorlarında, Ak saraylarında karara bağlanıyor. Onun için İstanbul'un bu sorunlardan kurtulabilmesi için AKP'nin devrilmesi gerekiyor. Merkezi yönetimin değiştirilmesi gerekiyor" dedi. 

Konuşmasının ardından, eski başkan Oğuz Kaan Salıcı, yeni başkan Murat Karayalçın'a çiçek verdi. 

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları