loading
close
SON DAKİKALAR

CHP İzmir'de Kontenjanı Düşüremedi

CHP İzmir'de Kontenjanı Düşüremedi
Tarih: 28.03.2015 - 10:57
Kategori: Siyaset

Yasal sürenin dolduğunu gerekçe gösteren YSK kontenjanları düşürmedi.

Yasal sürenin dolduğunu gerekçe gösteren YSK kontenjanları düşürmedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ön seçime girdiği İzmir 2. bölgede 3 olan kontenjanın 2'ye düşmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı başvuran olumsuz yanıt geldi. Yasal sürenin dolduğunu gerekçe gösteren YSK kontenjanları düşürmedi, aday adayları sıkıntıya düştü.

CHP'de özellikle 2. bölge milletvekili aday adaylarının heyecanla beklediği kararı YSK açıkladı. "Yasal süre doldu, kontenjan sayısını düşüremezsiniz" dedi. Bu durumda CHP her iki bölgede 1. 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. bölgeden ön seçime girme kararı alınca kontenjan sayısı pratikte dörde çıktığı için bir kontenjanın düşürülmesi talebiyle YSK'ya başvurmuştu. 2. bölgede milletvekili aday adayları kararla şok yaşadı. Ön seçimden Kılıçdaroğlu'nun 1. çıkması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, 2, sırada yer alırsa ön seçimden ikinci çıkan 4. sıraya, üçüncü çıkan altıncı sıraya konacak.

2. bölgede örgüt ziyaretleri yaparak Kılıçdaroğlu'nun ön seçim çalışmasını yürüten danışmanı Veli Özdemir (fotoğraftaki), "Kontenjanın düşmesini Kemal Bey çok istedi ancak YSK'ya görüş sorduk olumsuz yanıt geldi. Yasal olan süreler tükenmişti. Dolayısıyla Kemal Bey çok istemesine rağmen gerçekleşmedi. Bu durumun partide sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Partililerimiz çok yüksek bilince ve sadakate sahip" dedi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları