loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Kimlerin ceplerini doldurduğu belli olmayan şehir hastanelerinde doktor yok

CHP'li Akın: Kimlerin ceplerini doldurduğu belli olmayan şehir hastanelerinde doktor yok
Tarih: 01.12.2017 - 16:32
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’deki hastanelerde çocuk nöroloji bölümünün bulunmaması hakkında TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Akın, yeni yapılan şehir hastanesinde doktor bulunmamasını eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’deki hastanelerde çocuk nöroloji bölümünün bulunmaması hakkında TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Akın, yeni yapılan şehir hastanesinde doktor bulunmamasını eleştirdi. Akın’ın konuşmasının ayrıntıları şu şekilde;
“Balıkesir’de yapımı tamamlanan şehir hastanesi lüks bir bina olmaktan öteye geçemiyor. İnşaat sektörünü şahlandırmak için uygulanan şehir hastaneleri projelerinin sorunları bitmek bilmiyor.
Kimlerin ceplerini doldurduğu belli olmayan şehir hastanelerinde doktor yok. Ayrıca ne üniversite hastanesinde ne de yapımı tamamlanan şehir hastanesinde çocuk nörolojisi bölümü bulunmuyor. Vatandaşlarımız Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor.
Kamu-özel ortaklığı diyerek %70 hasta doluluk taahhüdü verilmesi, vatandaşın hükümet tarafından kar etmek için kullanılan birer meta olarak görüldüğünü gösteriyor.
Sağlık bir haktır, devlet sağlık hakkının gerçekleşmesi için gerekli her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Hükümet inşaata değil, sağlığa yatırım yapmalıdır!”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları