loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Ayhan Barut, Feke’de yurttaşlara 'Hayır' çağrısında bulundu

CHP'li Ayhan Barut, Feke’de yurttaşlara 'Hayır' çağrısında bulundu
Tarih: 20.03.2017 - 15:44
Kategori: Gündem

CHP Adana İl ve 15 ilçe örgütü, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte Adana’nın her köyünde, her mahallesinde, her sokağında yurttaşlara anayasa değişikliği teklifinin sakıncalarını, ülkenin geleceği için HAYIR denilmesi gerektiğini anlattı.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, eski Kültür Bakanı Timurçin Savaş, Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk, CHP Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi Saim İnce ve parti emekçileriyle birlikte Feke’nin Tapan yöresinde Tokmanaklı, Akoluk, İncirci, Paşalı, Kırıkuşağı ve Kovukçınar köylerinde kahvehane toplantıları ve ev ziyaretleriyle yurttaşlarla buluştu.

“BAŞKANLIK’TA CUMHURİYETLE BİRLİKTE DEMOKRASİ DE ORTADAN KALKACAK”

Cumhuriyeti yıkıp tek adamlık rejimi olan Başkanlığı getirmeyi amaçlayan anayasa değişikliğinin ülkeye, halka vereceği zararı anlatan Barut, tek adamlık rejimi olan Başkanlıkta Cumhuriyetle birlikte demokrasinin de ortadan kalkacağını söyledi.

“CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR KORUMAK BİRİNCİ GÖREVİMİZ”

Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki “Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözüyle Fekelilere seslenen Barut, ülkesini seven, çocuklarına ve torunlarına çağdaş, demokratik, yaşanabilir bir Cumhuriyet bırakmak isteyen herkesin 16 Nisandaki referandumda HAYIR oyu vermesi gerektiğinin altını çizdi. Barut, “Ülkemizin kurtarıcısı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek korumakta kararlıyız” diye konuştu.

“EGEMENLİĞİN MİLLETTE KALMASI İÇİN ‘HAYIR’ DEMELİYİZ”

Referandumda herhangi bir siyasi partiye oy verilmeyeceğinin altını çizen Barut, “16 Nisan’da milletvekillerini ya da belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Ülkemizin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili bir karar vereceğiz. Eğer evet dersek, ülkemiz padişahlarda bile olmayan, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen yetkileri elinde bulunduran bir tek adamlık rejimini seçmiş olacağız. Eğer HAYIR dersek, Cumhuriyetimize, demokrasimize, sahip olduğumuz haklara sahip çıkmış olduğumuz gibi egemenlik yine millette kalmış olacak” ifadelerini kullandı.

“GAZİ MECLİS VE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ ETKİSİZ, YETKİSİZ HALE GELECEK”

Eski Kültür Bakanı Timurçin Savaş da referandumdan HAYIR çıkmaması halinde, Cumhuriyetin yerine gelecek tek adamlık rejimi olan Başkanlıkta millet iradesinin hükümette tecelli etmeyeceğini, milletvekillerinin ve Kurtuluş Mücadelesini organize eden Gazi Meclis’in de etkisiz ve yetkisiz hale geleceğini aktardı.

“BAŞKAN ATATÜRK’E DAHİ VERİLMEYEN YETKİLERE SAHİP OLACAK”

Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasının hiçbir öneminin kalmayacağını dile getiren Savaş, “Hükümeti oluşturan bakanlar Meclis dışından atanacak, yani seçilmişlerden oluşmayacak. Seçilen milletvekilleri gensoru dahi veremeyecek ve bakanlara dahi ulaşmaları pek olanaklı olmayacak. Üstelik Başkan, istediği zaman Meclis’i feshedebilecek. Yani millet iradesini istediği zaman ortadan kaldırabilecek. Bu yetki Atatürk’e dahi verilmemiştir. Cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için, milletin egemenliği için referandumda HAYIR demeliyiz” şeklinde konuştu. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları