loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Engin: AKP Sivil Toplum Kuruluşlarından korkar hale geldi!

CHP'li Engin: AKP Sivil Toplum Kuruluşlarından korkar hale geldi!
Tarih: 26.10.2016 - 16:36
Kategori: Siyaset

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem Engin, İstanbul Valiliği tarafından 15 gün içinde merkez olarak kullandıkları binalarını boşaltmaya zorlanan AKUT'a yönelik gerçekleştirilen siyasi baskıları gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul milletvekili Didem Engin, İstanbul Valiliği tarafından 15 gün içinde merkez olarak kullandıkları binalarını boşaltmaya zorlanan AKUT'a yönelik gerçekleştirilen siyasi baskıları gündeme getirerek AKP'yi "sivil toplum kuruluşlarından bile korkar hale geldiniz" diyerek eleştirdi.

İstanbul Valiliği'nin, AKUT'un 49 yıllığına kiraladığı ve 15 yıldır da merkez olarak kullandığı binayı 15 gün içinde boşaltmasını istediğini hatırlatan Didem Engin, AKUT'un kuruluşundan bu yana doğal afetler sırasında gösterdiği özverili hizmetlere dikkat çekti. AKUT'un, depremler başta olmak üzere, tüm doğal afetlerde vatandaşlarımızın yardımına ilk yetişen ve bugüne kadar 2500’e yakın hayat kurtaran, ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirten Didem ENGİN, "AKUT, yöneticilerinin Hükümet’e yönelik eleştirel sözleri nedeniyle cezalandırılmaya çalışılıyor" dedi.

AKP’nin sivil toplum kuruluşlarından bile korkar hale geldiğini söyleyen Didem ENGİN, "her eleştirel görüşe karşı gösterdiği tahammülsüzlük nasıl bir girdap içine girdiğinin en bariz örneklerinden biridir" diyerek Hükümet'i eleştirdi.

"Eleştirilerini ifade eden her gazeteciyi, yazarı, sanatçıyı, akademisyeni, vatandaşımızı veya kuruluşu cezalandırarak demokrasiden bahsedilemez" diyen Didem ENGİN, İstanbul Valiliği'nin AKUT'la ilgili almış olduğu bu karardan bir an evvel dönmesi gerektiğini belirterek "hayat kurtarmak için çabalayan binlerce gönüllüden oluşan AKUT gibi kuruluşlara destek olmasını bekliyoruz" dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları